Sestavine
· 200 g (zamrznjene) špinače
· 300 g mletega puranjega ali piščančjega mesa
· sol, mlet muškatni orešček – po okusu
· 2 žlici ribanega parmezana
· 1 jajce
· krušne drobtine
· olivno olje
Priprava
1. Če uporabite zamrznjeno špinačo, jo prej odtalite in iztisnite odvečno vodo. Če pa imate svežo, jo le na žlički masla podušite, da oveni. Zmešajte jo z mletim mesom. Priporočam, kot sem napisala, piščančje ali puranje meso, ki je bolj nežnega okusa in se lepše ujame z okusom špinače. Vmešamo še eno celo jajce in parmezan. Po okusu solimo in začinimo z muškatnim oreškom.
2. Z žlico zajamemo maso in jo povaljamo v drobtinah. Oblikujemo kroglico, ki jo nato malo sploščimo, da nastane oblika polpeta. Ne kompliciramo preveč.
3. Polpete odlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Poškropimo jih z oljem in spečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 15 do 20 minut, vmes enkrat obrnemo.
4. Pečene polpete postrežemo z zelenjavnimi prikuhami, jogurtovo omako ali le veliko skledo sezonske solate.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 46, 14. november, 2023.