Sestavine
- 1 kg očiščenih kalamarov
- 3/4 kg krompirja
- 3/4 kg paradižnika
- ½ kg čebule
- sol, poper, olivno olje
- vejica rožmarina
Priprava
1. Krompir olupimo in zrežemo na kose. Paradižnik zrežemo na kose ali debelejše rezine. Čebulo olupimo in zrežemo na četrtine.
2. V pekač z višjim robom razporedimo pomešano vse sestavine: kalamare, krompir, paradižnik in čebulo. Solimo, popramo in obilno poškropimo z oljčnim oljem. Dodamo še rožmarin. Potisnemo v pečico in pečemo 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Pečeno je, ko je krompir pečen oziroma dovolj zmehčan. Med peko ni treba mešati, samo zapremo v pečico.
3. Priloge ta jed ne potrebuje, le morda kos domačega kruha in kozarec dobrega rdečega vina.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.