Sestavine
· zavitek listnatega testa (jaz uporabim kar kupljeno polnozrnato)
· 1 kisla smetana
· 1 kozarec mleka (za mero lahko uporabimo kar lonček od kisle smetane)
· 2–3 jajca
· 150 g mehkega kozjega sira
· ¼ kg svežih fig
· nekaj žlic olja ali stopljenega masla
· šopek svežega timijana
Priprava
1. Namastite pekač za torte in zložite vanj listnato testo vsako plast posebej. Preden daste naslednjo plast testa, spodnje testo premažite s stopljenim maslom ali poškropite z malce olja.
2. V posodi zmešajte jajca, smetano, mleko, posolite in popoprajte, primešajte še sesekljan timijan. Dodajte na koščke zdrobljen kozji sir. Zmes zlijte na pripravljeno testo.
3. Fige umijte, odrežite peclje in jih razpolovite. Položite jih na zmes v pekaču z notranjo stranjo navzgor. Posujte z malce timijana in pecite v ogreti pečici (180 stopinj Celzija) 45 minut.
4. Postrezite malce ohlajeno, a še toplo.