Sestavine
- 4 jajca
- 2 rdeči ali rumeni papriki
- manjša čebula
- strok česna
- (konzerva) paradižnika v koščkih
- sol in poper
- oljčno olje
- svež peteršilj
- čajna žlička mlete kumine
- čajna žlička mlete rdeče paprike (lahko tudi dimljene)
- 1/2 čajne žličke čilija
- 1/2 skodelice nadrobljene fete (po želji)
Priprava
1. Sesekljamo čebulo in jo na hitro popražimo na oljčnem olju.
2. Dodamo sol, poper, česen, sesekljano papriko in dušimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo vse začimbe in paradižnik. Po potrebi zalijemo z malo vode in kuhamo dobre pol ure na nizkem ognju.
3. V ponev ubijemo jajčka. Počakamo, da omaka povre in so jajčka pečena. Po želji postrežemo še s feto. Šakšuko postrežemo v ponvi s svežim kruhom.