Sestavine
Osnova
- 150 g piškotov
Piškote navlažimo z
1 skodelico mleka ali še bolje:
· 1 skodelico vode
· ½ kozarca belega vina
· 2 žlicami sladkorja
· 1 žličko ruma
· sokom ½ limone
Za limonino kremo
· 500 ml mleka
· 45 g koruznega škroba
· 2 jajci
· 3 žlice sladkorja
· lupinica in sok ene bio limone
· 1 vaniljin sladkor
Priprava
1. Vse sestavine, s katerimi boste navlažili piškote, zmešajte, da se sladkor stopi. Piškote vsakega posebej pomočite v tekočino in položite v model za torte ali kakšno drugo posodo. Sama uporabljam keramični pekač z nizkim robom, velik 30 x 20 centimetrov. Piškote zložite tesno drugega zraven drugega po vsem dnu.
2. Pripravite kremo. Jajci in sladkor razžvrkljajte v loncu, dodajte koruzni škrob, naribano limonino lupinico, vaniljin sladkor in mleko. Zmešajte v gladko zmes. Posodo z zmesjo dajte na štedilnik in ob stalnem mešanju kuhajte od 3 do 5 minut. Ko opazite, da se je začelo gostiti, odstavite, še malo pomešajte in prilijte še sok pol limone. Vse skupaj vlijte čez piškote, poravnajte in dajte v hladilnik za vsaj 3 do 5 ur, da se sladica ohladi in strdi. Preden postrežete, lahko po vrhu zložite sveže sadje, posujete nariban kokos ali na lističe zrezane mandlje.