Torta je odlična in zelo enostavna za pripravo. Najboljša je, če jo delate iz 80 % čokolade. Če želite, da je bolj sočna, jo lahko prerežete in jo z vročo marmelado premažete tudi po sredini.
Sestavine
· 140 g masla
· 160 g sladkorja
· 180 g nastrgane čokolade
· 8 jajc
· 30 g sladkorja v prahu
· 140 g moke
· 1/8 l mleka
· 1 zravnana čajna žlica pecilnega praška
· 200 g marelične marmelade
· 200 g čokoladne prevleke
Priprava
1. Maslo in sladkor penasto umešamo in dodamo čokolado, ki smo jo raztopili v vodni kopeli in med mešanjem ohladili. Zdaj vse skupaj mešamo, da se penasto zgosti. Počasi dodajamo rumenjake in krepko stepamo.
2. Beljake stepemo s sladkorjem v prahu v čvrst sneg in ga preložimo na maso iz masla, sladkorja, čokolade in rumenjakov. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo nasujemo čez sneg. Vse skupaj na rahlo premešamo z metlico. Testo nalijemo v model za torto, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo ali namaščenim papirjem za peko.
3. Testo pečemo 1 uro na 170 °C.
4. Ko se testo malce ohladi, ga vzamemo iz modla, čezenj prelijemo marmelado, ki smo jo predhodno segreli do vretja. Ko se marmelada ohladi torto oblijemo še s čokoladno prevleko, ki smo jo predhodno raztopili v vodni kopeli. Po želji lahko s sladkorno glazuro torto okrasimo še z nakazanimi 12 kosi torte, na katere zapišemo Sacher.