Nasveti

Hitro in okusno: Čokoladni srčki

Metka McCully Žigon
17. 2. 2023, 11.00
Deli članek:

Testo bolj spominja na biskvit kot na piškote, mehko je in sočno. Preprosta čokoladna krema pa čudovito dopolni okus.

Shutterstock
Čokoladni srčki

To pecivo je hitro narejeno, a kljub temu res okusno. Z njim lahko razveselite svoje najdražje, kdor ima rad čokolado, bo te sladice še posebej vesel.

Sestavine

  • 5 žlic sladkorja 
  • 3 jajca, cela 
  • 5 žlic moke 
  • 3 žlice olja 
  • 3 žlice mleka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • ½ pecilnega praška

Nadev:  

  • 3 žlice čokoladnega namaza  
  • 3 žlice maskarponeja

Priprava
1. Jajca stepemo s sladkorjem, da narastejo (3–5 minut). Dodamo moko, kakav, pecilni prašek. Premešamo ter prilijemo še olje in mleko.

2. Zlijemo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo 10–15 minut na 200 stopinjah Celzija.

3. Počakamo, da se ohladi, nato iz testa s piškotnim modelčkom izrežemo srčke.

4. Maskarpone in čokoladni namaz zmešamo v gladko zmes. Namažemo na srčke in jih prekrijemo z drugim srčkom. Potresemo s sladkorjem v prahu.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Zanimivosti

zivali pri veterinarju (3)
Pasje težave

Moj pes smrči. Ali je to normalno?

kringa-naslovna
Vampir iz Istre

Prvi vampir v Evropi

jajca na pultu
Vsestransko živilo

Nasveti, ki vam pridejo prav pri uporabi in pripravi jajc

janin vrt1 shutterstock
Vrtnina za vsak vrt

Kako do lepega česna

umazana tipkovnica
Leglo umazanije

Bakterij na tipkovnici je več kot na javnem stranišču

Bryan Jonhson
Nesmrtnost: nova resničnost

Nima 27, ampak 47 let: Prvi človek, ki je uspešno pomladil svoje telo