To pecivo je hitro narejeno, a kljub temu res okusno. Z njim lahko razveselite svoje najdražje, kdor ima rad čokolado, bo te sladice še posebej vesel.
Sestavine
- 5 žlic sladkorja
- 3 jajca, cela
- 5 žlic moke
- 3 žlice olja
- 3 žlice mleka
- 3 žlice kakava v prahu
- ½ pecilnega praška
Nadev:
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 3 žlice maskarponeja
Priprava
1. Jajca stepemo s sladkorjem, da narastejo (3–5 minut). Dodamo moko, kakav, pecilni prašek. Premešamo ter prilijemo še olje in mleko.
2. Zlijemo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo 10–15 minut na 200 stopinjah Celzija.
3. Počakamo, da se ohladi, nato iz testa s piškotnim modelčkom izrežemo srčke.
4. Maskarpone in čokoladni namaz zmešamo v gladko zmes. Namažemo na srčke in jih prekrijemo z drugim srčkom. Potresemo s sladkorjem v prahu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.