Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)
Priprava
1. Jabolka olupimo, jim izrežemo peščišča in jih narežemo. Nato jih skupaj s sladkorjem in 3 žlicami vode damo v ponev ter kuhamo na srednji temperaturi 10 minut, da se zmehčajo. Občasno mešanico premešamo.
2. Jabolčno mešanico razdelimo v štiri kozarčke in pustimo, da se ohladi. Medtem v večji skledi v mikrovalovni pečici 1 minuto segrevamo med in maslo, da se stopita. Dodamo koruzne kosmiče in premešamo.
3. Po jabolkih v kozarčkih razporedimo smetano, nato pa po smetani razdelimo še koruzne kosmiče.
NASVET
Med in maslo lahko stopite tudi v vodni kopeli.
Še več zanimivih receptov boste našli v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.