Nasveti

Privoščimo si piščančja stegna

K.K.
17. 4. 2018, 06.00
Deli članek:

Jedi iz piščančjih stegen so okusne, hitro pripravljene in vedno dobrodošle.

Shutterstock
Piščančja stegna z grahom in s slanino

Piščančja stegna z grahom in s slanino

Za 4 osebe

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 30 minut

Sestavine:6 rezin mesnate prekajene slanine * 8 piščančjih stegen brez kože in kosti * 2 stroka česna * 1 šopek mlade čebule * 3 dl piščančje juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 250 g zamrznjenega graha * pest rukole * 2 žlici kremne kisle smetane.

Priprava:Slanino na drobno narežemo na kockice in pražimo v široki ponvi na zmernem ognju 3 minute, da izpusti maščobo ter se kockice zlato obarvajo. Preložimo jo na krožnik, maščoba pa naj ostane v ponvi. Na maščobi popečemo piščančja stegna – z vsake strani 4 minute. Piščanca potisnemo na eno stran ponve, na maščobo pa damo na tanko narezan česen in očiščeno, na grobo sesekljano mlado čebulo (z zelenim delom vred). Pražimo pol minute, da so čebulna stebla svetlo zelena, nato zalijemo z juho in dodamo popečene kockice slanine. Ponev pokrijemo in dušimo jed, da počasi vre 15 minut. Zvišamo temperaturo, v omako pa stresemo grah in očiščeno ter na grobo narezano rukolo. Kuhamo še 4 minute, da se grah in rukola zmehčata. Primešamo kislo smetano, začinimo po okusu in postrežemo.

Več v Zarji št.16, 17.4.2018

Zanimivosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert