Piščančja stegna z grahom in s slanino
Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 30 minut
Sestavine:6 rezin mesnate prekajene slanine * 8 piščančjih stegen brez kože in kosti * 2 stroka česna * 1 šopek mlade čebule * 3 dl piščančje juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 250 g zamrznjenega graha * pest rukole * 2 žlici kremne kisle smetane.
Priprava:Slanino na drobno narežemo na kockice in pražimo v široki ponvi na zmernem ognju 3 minute, da izpusti maščobo ter se kockice zlato obarvajo. Preložimo jo na krožnik, maščoba pa naj ostane v ponvi. Na maščobi popečemo piščančja stegna – z vsake strani 4 minute. Piščanca potisnemo na eno stran ponve, na maščobo pa damo na tanko narezan česen in očiščeno, na grobo sesekljano mlado čebulo (z zelenim delom vred). Pražimo pol minute, da so čebulna stebla svetlo zelena, nato zalijemo z juho in dodamo popečene kockice slanine. Ponev pokrijemo in dušimo jed, da počasi vre 15 minut. Zvišamo temperaturo, v omako pa stresemo grah in očiščeno ter na grobo narezano rukolo. Kuhamo še 4 minute, da se grah in rukola zmehčata. Primešamo kislo smetano, začinimo po okusu in postrežemo.
Več v Zarji št.16, 17.4.2018