Nasveti

Pisane jesenske solate

Katja Kmet
26. 9. 2017, 07.00
Deli članek:

Jeseni imamo radi bogate solate intenzivnih barv.

Shutterstock

Buča in radič v solati

Za 2 osebi

Priprava: 30 minut

Sestavine: pol buče hokaido * 2 žlici olivnega olja * sol * poper * 1 zvrhana žlička gorčice * 1 žlička medu * 2 žlici jabolčnega kisa * 150 g radiča * pest rukole * 2 polnozrnati žemlji * 150 g kozjega sirčka * 2 žlici narezanega drobnjaka.

Polovico buče hokaido operemo, z žlico postrgamo in odstranimo semena in vlakna. Bučo z lupino vred narežemo na 2 cm široke krhlje, te pa na od 5 do 6 cm dolge kose. V skledi pomešamo kose z oljem, solimo jih in popramo. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, na papir pa zložimo kose buče. Postavimo v vročo pečico in pečemo pri 200 stopinjah 20 minut (ventilacijska pečica ni primerna). V kozarec z navojnim pokrovom damo med, gorčico, jabolčni kis, 2 žlici hladne vode, sol in poper. Zapremo in močno pretresemo. Prilijemo še eno žlico olivnega olja in znova močno pretresemo, da dobimo solatni preliv. Očistimo radič in rukolo, oboje operemo in dobro odcedimo. Damo v skledo in zabelimo s solatnim prelivom. Pečeno bučo pustimo, da se ohlaja tri minute, nato jo pomešamo med radič in rukolo. Solato obložimo s koščki kozjega sirčka, zraven pa postrežemo rezine rženih žemljic.

 Več v Zarji št. 39, 26.9.2017

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov