Nasveti

Kako se našminkati za lep selfi?

Lara Jelen
16. 11. 2016, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Aljoša Gračner

Ste že kdaj posneli kakšen selfi? Stereotipno velja, da mlajša generacija to obvlada, starejša pa malo manj, a to ne drži za vsakogar. Če morda ne veste, o čem govorimo, naj najprej razjasnimo, da je selfi fotografija, na katero ujamemo sami sebe. Lepotna blogerka Sandra Potisek nam je zaupala, kako in v katerih držah nam bo uspel res dober selfi.

Sandra je Slovenka, ki živi v Londonu in že lep čas piše blog The Puzzle of Sandra's Life. Ta je predvsem lepotni, čeprav na njem najdemo tudi tematike, kot so življenjski slog, potovanja in hrana. Njene objave so vedno zanimive, fotografije pa dovršene. Že na njih je videti, da je Sandra prava lepotna kameleonka, ki se zna zelo lepo urediti in postaviti pred kamero, to pa ni nam vsem prirojeno. Se bolj prištevate k tistim, ki se pred objektivom vedno trapasto pačijo in kar ne vedo, kako bi se postavili, da bi bili videti na fotografiji vsaj približno normalno? Potem obvezno berite dalje, saj nam Sandra daje cel kup nadvse uporabnih nasvetov za lepo fotografijo!

Priprave na fotografiranje

Sandra pravi, da je prvi korak, da bomo zadovoljni s svojo fotografijo, dobra prekrivna podlaga, ki izenači ten kože, naslednji pa nanos korektorja, ki skrije nepravilnosti, kot so podočnjaki, mozolji in rdečice. »Za prekrivanje temnih podočnjakov sama uporabim kremni korektor v lososovi barvi, za izrazite rdečice pa zelenega. Nato čez nanesem še tekoči korektor, ki je za en odtenek svetlejši od odtenka podlage. Nanesem ga pod očmi in nad ličnicami v trikotni obliki, na spodnji del čela tik nad nosom, po dolžini nosu in na brado. S tem poleg prekrivanja nepravilnosti poskrbim tudi za svetlenje obraza, kar se na fotografijah v kombinaciji s senčenjem res dobro izide,« razkriva. Preden se loti senčenja, na ves obraz nanese transparenten matirni puder, da se mastni predeli obraza na sliki ne svetijo, za senčenje pa uporabi bronzer s sivim (ne oranžnim!) podtonom. »Sama ga nanesem pod lično kost, pod čeljust ter ob rob lasišča na senčnem in čelnem delu obraza. Senčenje pomaga vizualno zožiti dele obraza, zato se prilagaja glede na obliko obraza, vedno pa je treba nanos zabrisati, da na obrazu nimamo ostrih črt, ampak lepe mehke linije, ki oponašajo naravne sence.«

Nato pridejo na vrsto obrvi, ki pri končnem videzu igrajo veliko vlogo. »Te morajo biti pravilno oblikovane, za bolj poln in urejen videz pa jih poudarimo s svinčnikom za obrvi ali pa kar s senčilom za oči v odtenku, ki je čim bolj podoben naravni barvi obrvi. Lahko je tudi malce svetlejši, ne pa pretemen. Da se izognemo neprivlačnemu videzu narisanih obrvi, barvo vedno nanašamo z majhnimi gibi, kot da bi risali vsako dlačico posebej. Na koncu obrvi še prečešemo, da odstranimo odvečno barvo.«

Najpomembnejša članica ekipe: maskara

Kot ugotovimo med pogovorom s Sandro, so priprave na fotografiranje samega sebe velik projekt, če seveda želimo res popoln posnetek. Je pa tudi res, da boste potem še cel dan videti popolne. Sogovornica poseben poudarek nameni ličenju oči, saj meni, da je zelo pomembno, da jih odpremo in dvignemo. »To storim z nanosom svetlega, malce svetlečega senčila v notranje kotičke oči in pod obrvi, medtem ko v zunanje kotičke in v pregib vek nanesem temnejši odtenek. Seveda ne smemo pozabiti na najpomembnejšo članico ekipe: maskaro. Preden jo nanesem, vedno uporabim klešče za trepalnice, ki trepalnice dvignejo in še bolj odprejo pogled. Malo svetlega svetlečega senčila oziroma osvetljevalca vedno dodam tudi na vrh ličnic in na kupidov lok nad ustnico. Če obraz med fotografiranjem obsije sončna svetloba, takšno osvetljevanje pričara čudovit učinek in poudari najlepše poteze obraza,« zagotavlja.

Več v Zarji št. 46, 15.11.2016

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste