Piščanec, ocvrt v pečici – z manj olja
Za 2 osebi
Priprava: 20 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 400 g piščančjega prsnega fileja * sol * poper * mleta sladka paprika * 30 g masla * 2 žlici olja *30 g moke * 30 g drobtin * 2 jajci * 2 žlici mleka.
Priprava: Piščančje meso narežemo na 4 cm velike kose. Začinimo s soljo, poprom in z mleto sladko papriko. Na srednji rešetki pečice, vklopljene na 220 stopinj (ventilacijska pečica ni primerna), segrejemo pekač. V kozici razpustimo in nekoliko segrejemo maslo in olje. V en globok krožnik damo moko, v drugega drobtine. V tretjem globokem krožniku stepemo jajci in mleko. Koščke piščančjega mesa povaljamo najprej v moki, nato v jajcu, nazadnje pa v drobtinah. Vroč pekač previdno (da se ne opečemo) prekrijemo s papirjem za peko. Na papir porazdelimo polovico masla in olja. Na namaščen papir damo koščke piščanca. Pokapljamo jih s preostankom mešanice masla in olja. Piščanca pečemo v pečici pri 220 stopinjah 15 minut. Po sedmih minutah kose obrnemo. Piščančje kose odcedimo na papirnatem prtiču. Ponudimo jih s krompirčkom, solato in paradižnikovim kečapom.
Ostale recepte najdete v reviji Zarja št. 18, 20.10. 2015