Nasveti

Argentinski zrezek na žaru

Jana
9. 7. 2009, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poslastica za tiste, ki si ne predstavljajo življenja brez mesa.

Sestavine: zelo debel zrezek (300 g) pljučne pečenke, rostbifa ali govejega fileja + za marinado: dva stroka strtega česna + ščepec origana ali rožmarina + sol + poper ali kajenski poper + ščepec čilija + žlička limoninega soka + raztopljeno maslo, olivno ali navadno olje.

Priprava: Mesarja prosimo, naj nam nareže velike in najmanj 3 cm debele zrezke. Pripravimo marinado iz česna, začimb, limoninega soka in olivnega olja ter z njo namažemo zrezke. Nekaj žlic marinade pustimo v skodelici. V ponvi z debelim dnom segrejemo olje, in ko je zelo vroče, na njem izmenično na vsaki strani pečemo zrezke. Pečemo jih le toliko, da iz mesa, če zarežemo vanj, še priteče sok, torej od 4 do največ 7 minut na vsaki strani, ter dodajamo preostalo marinado. Še bolje je, da zrezke večkrat (na dve minuti) obrnemo. Postrežemo s pečenim krompirjem.

Nasvet
Če imamo zelo dobro meso, recimo pravo argentinsko govedino, ne potrebujemo od začimb ničesar drugega kot samo sol, poper in česen. Meso je zaradi naravnega vzrejanja živine zelo mehko in okusno.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih