Sestavine: zelo debel zrezek (300 g) pljučne pečenke, rostbifa ali govejega fileja + za marinado: dva stroka strtega česna + ščepec origana ali rožmarina + sol + poper ali kajenski poper + ščepec čilija + žlička limoninega soka + raztopljeno maslo, olivno ali navadno olje.
Priprava: Mesarja prosimo, naj nam nareže velike in najmanj 3 cm debele zrezke. Pripravimo marinado iz česna, začimb, limoninega soka in olivnega olja ter z njo namažemo zrezke. Nekaj žlic marinade pustimo v skodelici. V ponvi z debelim dnom segrejemo olje, in ko je zelo vroče, na njem izmenično na vsaki strani pečemo zrezke. Pečemo jih le toliko, da iz mesa, če zarežemo vanj, še priteče sok, torej od 4 do največ 7 minut na vsaki strani, ter dodajamo preostalo marinado. Še bolje je, da zrezke večkrat (na dve minuti) obrnemo. Postrežemo s pečenim krompirjem.
Nasvet
Če imamo zelo dobro meso, recimo pravo argentinsko govedino, ne potrebujemo od začimb ničesar drugega kot samo sol, poper in česen. Meso je zaradi naravnega vzrejanja živine zelo mehko in okusno.