Z rakci
Potrebujemo lepinjo iz polbele moke, žlico in pol rakcev iz slanice, pol žlice majoneze, žličko kisle smetane, pol žličke svežega kopra, 2 lista radiča.
Lepinjo preprežemo in obložimo z radičem, zrezanim na rezance. Rakce pomešamo s smetano, majonezo in koprom (lahko vzamemo tudi drobnjak), dobro premešamo in nadevamo v sendvič.
Z avokadom
Potrebujemo polnozrnato žemljo, pol avokada, žličko pikantne gorčice, pol žličke limoninega soka, 2 rezini salame iz piščančjih prsi in začimbe.
Avokado olupimo, zmečkamo z vilicami, dodamo gorčico in limonin sok, solimo in popramo, dobro premešamo ter namažemo prerezano žemljo. Obložimo s salamo, narezano na koščke.
S tunino
Potrebujemo polnozrnato štručko, majhen paradižnik, zeleno čebulico, žlico tunine v olju in začimbe.
Paradižnik zrežemo na majhne kocke, seme odstranimo. Primešamo na drobno zrezano čebulo in odcejeno tunino, poskusimo ter po potrebi solimo. Napolnimo sendvič, ki mu dodamo še list ali dve solate.
S sirom
Potrebujemo dva tanka kosa poljubnega kruha, 3 mlade špinačne liste, pol žlice sira s plemenito plesnijo, nekaj tankih kolobarjev rdeče čebule, 3 rezine pomaranče in žličko masla.
Kos kruha najprej premažemo s sirom, obložimo s čebulo in pomarančo, pokrijemo s špinačo in nazadnje še z drugim kosom kruha, namazanim z maslom.
S suhimi paradižniki
Potrebujemo polnozrnato štručko, 3 koščke suhega paradižnika, vloženega v olje, 2 rezini pršuta, pol kisle kumarice.
Štručko prerežemo in obložimo s paradižnikom ter pršutom, oboje naj bo zrezano na tanke rezance, na koncu dodamo še sesekljano kumarico.