Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: za testo: 250 g pasirane skute * 1 jajce * ščepec soli * 3 žlice moke * 3 žlice pšeničnega zdroba * 3 žlice drobtin * 1 žlica olja; * za nadev: 8 do 10 sliv * 8 do 10 kock sladkorja; * za posipanje: na maslu prepražene drobtine * rjavi sladkor * mleti cimet.
Priprava: V skledo damo dobro odcejeno skuto, moko, zdrob, drobtine, jajce, olje in sol. Z električnim ročnim mešalnikom, nato pa še z rokami, zgnetemo sestavine v gladko testo. Testo damo v manjšo skledo, pokrijemo s folijo in pustimo počivati 30 minut. Medtem oplaknemo slive, jih odcedimo in osušimo. Vsako slivo zarežemo po brazdi do polovice. Odstranimo koščico, namesto nje pa vtaknemo v slivo kocko sladkorja. Testo pregnetemo in oblikujemo v podolgasto klobaso. Narežemo jo na 8 do 10 kosov. Vsak kos med dlanmi sploščimo, vanj pa zavijemo s sladkorjem polnjeno slivo. Testo ovijemo okrog slive, stisnemo in oblikujemo cmok. V široki kozici pristavimo osoljeno vodo, da zavre. V vrelo vodo položimo cmoke. Ko voda znova zavre, zmanjšamo ogenj, kozico pa pokrijemo. Cmoke kuhamo 20 minut, plavajo naj v vreli, osoljeni vodi. Ko so kuhani, jih poberemo s penovko, odcedimo na cedilu in zabelimo z drobtinami, prepraženimi na maslu. Posipamo z mešanico rjavega sladkorja in cimeta ter takoj ponudimo.