Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 500 g jedilne buče (na primer hokaido) * 1 čebula * 1 strok česna * 2 žici olivnega olja * sol * sveže mlet poper * ščepec mletega cimeta * 1,5 dl perutninske juhe (iz kocke) * 150 g sladke smetane za kuhanje * 2 žlički sladkorja * 400 g testenin (na primer peresnikov) * 4 žlice sveže naribanega parmezana * 2 mladi čebuli.
Priprava: Bučo umijemo in po želji olupimo, vendar je pri bučah hokaido užitna tudi lupina. Bučno meso narežemo na kockice. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem najprej popražimo čebulo (med mešanjem jo pražimo 2 minuti). Ko postekleni, dodamo česen in bučo in med mešanjem pražimo še 2 minuti. Solimo, popramo in dodamo cimet. Zalijemo z juho in s smetano, dodamo sladkor in kuhamo približno 10 minut, da se buča zmehča. Medtem skuhamo v osoljenem kropu testenine (po navodilu z vrečke). Ko so kuhane, a še čvrste na ugriz, jih odcedimo in stresemo v skledo. V omako zamešamo naribani sir. Takoj prelijemo čez testenine. Potresemo z mlado čebulo, narezano na obročke, in ponudimo.
Nasvet: Testenine z zelenjavnim prelivom iz slastne jesenske buče ponudimo za brezmesni obrok, zraven se prilega sezonska solata.