Nasveti

Sočni rostbif z zelišči

Jana
8. 1. 2010, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

K rostbifovi pečenki se zelo dobro podajo brokoli, cvetača in korenček z maslenim prelivom in s široki rezanci.


Za 6 oseb
Priprava: 20 minut
Pečenje: 1 ura
Sestavine:
2 kg rostbifa + 2 žlici olivnega olja + sol + mešanica poprov + 6 vejic svežega ali posušenega rožmarina + 3 vejice svežega ali posušenega timijana + 2 lovorova lista + 3 stroki česna
Priprava: Meso vzamemo iz hladilnika uro pred pečenjem. Pečico segrejemo na 230 stopinj. Pripravimo meso: najprej ga na kratko opečemo na štedilniku, lahko kar v pekaču. Nato ga solimo, popramo in natremo z dišavnicami. Pečemo 30 minut, vzamemo pekač iz pečice in meso dobro natremo še s česnom. Pečemo še 20 minut in v ugasnjeni pečici pustimo še deset minut. Ves čas seveda zalivamo pečenko s sokom iz pekača.
Omaka od rostbifa je že sama po sebi odlična, lahko pa jo izboljšamo še tako, da vzamemo meso iz pekača, dodamo žličko moke in dobro premešamo. Dodamo deciliter rdečega vina in mešamo osem minut. 
K rostbifovi pečenki se zelo dobro podajo brokoli, cvetača in korenček z maslenim prelivom in s široki rezanci.

Zanimivosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert