Sočni rostbif z zelišči
K rostbifovi pečenki se zelo dobro podajo brokoli, cvetača in korenček z maslenim prelivom in s široki rezanci.
Za 6 oseb
Priprava: 20 minut
Pečenje: 1 ura
Sestavine: 2 kg rostbifa + 2 žlici olivnega olja + sol + mešanica poprov + 6 vejic svežega ali posušenega rožmarina + 3 vejice svežega ali posušenega timijana + 2 lovorova lista + 3 stroki česna
Priprava: Meso vzamemo iz hladilnika uro pred pečenjem. Pečico segrejemo na 230 stopinj. Pripravimo meso: najprej ga na kratko opečemo na štedilniku, lahko kar v pekaču. Nato ga solimo, popramo in natremo z dišavnicami. Pečemo 30 minut, vzamemo pekač iz pečice in meso dobro natremo še s česnom. Pečemo še 20 minut in v ugasnjeni pečici pustimo še deset minut. Ves čas seveda zalivamo pečenko s sokom iz pekača.
Omaka od rostbifa je že sama po sebi odlična, lahko pa jo izboljšamo še tako, da vzamemo meso iz pekača, dodamo žličko moke in dobro premešamo. Dodamo deciliter rdečega vina in mešamo osem minut.
K rostbifovi pečenki se zelo dobro podajo brokoli, cvetača in korenček z maslenim prelivom in s široki rezanci.