Nasveti

Sladko-kisla svinjina z ananasom

Jana
7. 1. 2010, 13.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sočni ananas je kot nalašč za pripravo azijskih jedi.

Za 3 osebe
Priprava: 30 minut
Pečenje: 15 minut

Sestavine: 250g na kocke narezane svinjine * 1 žlička soli * 1,5 žlice vinjaka * 1 stepeno jajce * 1 žlica jedilnega škroba * olje za cvrenje * 1 zelena paprika * 2 mladi čebuli * 400 g ananasovih koščkov iz konzerve (odcedimo jih, sok pa prihranimo) * 150 g bambusovih vršičkov; * za omako: 3 žlice kisa * 3 žlice sladkorja * pol žličke soli * 1 žlica paradižnikove mezge * 1 žlica sojine omake * 1 žlica jedilnega škroba * 1 žlička sezamovega olja.

Priprava: V skledi pomešamo na kocke narezano meso, sol in vinjak. Postavimo za 15 minut v hladilnik, da se meso navzame okusa. Dodamo najprej stepeno jajce in nato jedilni škrob. Temeljito premešamo. V voku ali globoki ponvi segrejemo olje za cvrenje. Primerno vroče je takrat, ko se ob ročaju lesene kuhalnice, ki ga potopimo v olje, delajo mehurčki. V razgreti maščobi cvremo koščke mesa 3 minute. Vok odstavimo s štedilnika, meso pa pustimo, da se v maščobi peče še 2 minuti. Poberemo ga s penavko in dobro odcedimo na plasti papirnatih brisač. Vok spet pristavimo in damo na maščobo narezane bambusove vršičke ter jih med mešanjem pražimo 2 minuti. Poberemo jih s penavko in odcedimo na plasti papirnatih brisač. Iz voka zlijemo olje in ga zavržemo, pustimo ga le še za 1 žlico. Na tem olju prepražimo na kratke koščke narezano mlado čebulo in na kockice narezano, očiščeno papriko. Zmešamo sestavine za omako in malo ananasovega soka. Omako zlijemo v ponev k zelenjavi. Med mešanjem kuhamo, da se omaka zgosti. V omako damo ocvrto meso, bambusove vršičke in koščke ananasa. Ponudimo z rižem.

Nasvet: Z ananasom pripravljamo tudi piščanca v sladko-kisli omaki. Potrebujemo 400 g piščančjega belega mesa, 1 rdečo papriko, 1 por, 1 konzervo ananasovih koščkov, 1 stekleničko gotove sladko-kisle omake in olje. V ponvi segrejemo olje in popečemo na trakove narezano piščančje meso. Dodamo očiščen in na obročke narezan por ter na koščke narezano papriko. Med mešanjem pražimo vse skupaj 10 minut. Odcedimo ananasove koščke in jih stresemo v ponev k preostalim sestavinam. Prilijemo sladko-kislo omako, premešamo, da še enkrat zavre, in ponudimo.

Estrada

praznujteznami_FB_IGstory
"Hitri prsti"

Praznujte z Aktualom v Stožicah!

Zvezdana Mlakar
Tisti dnevi v mesecu

(Video) Zvezdano Mlakar je seksualna energija vlekla k soigralcu

Janezi, Tivoli
Novoletni festivalček smeha

Janezi se po dvakrat razprodanem Tivoliju odpravljajo na turnejo

Življenje na tehtnici, finale 1
Anže Javšovec

Foto: Velika izguba teže in zaroka v finalni oddaji

Anže Javšovec, Življenje na tehtnici
Življenje na tehtnici

Anže Javšovec izgubil 52,4 kilograma in zmagal v šovu

elton john
Skoraj popolnoma slep

Elton John zaradi izgube vida ni mogel gledati svojega muzikala

Zanimivosti

parfum, darilo, prazniki, bozic, december, soliver
Zanimivosti

Izberite vonj, ki bo pisan na kožo

IMG_29BC6AFF4E04-1
Zanimivosti

Ko si invalid, se pri ljudeh zabriše realen pogled na tvoje delo

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu