Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine: 5 jajc * 4 kisle kumarice * 1 žlička gorčice * 150 g majoneze * 50 g goste kisle smetane * četrt žličke karija * 30 g kaper * 1 žlica prepražene čebule.
Priprava: Jajca 10 minut kuhamo v trdo, nato jih potopimo v mrzlo vodo, da se ohladijo. Ohlajena olupimo in na grobo sesekljamo. Kumarice narežemo na kockice. Zmešamo majonezo, gorčico, kislo smetano in kari. Dodamo jajca, kapre in kisle kumarice. Premešamo. Potresemo s prepraženo čebulo.
Nasvet: Jajčna solata je okusna, tudi če jo namesto s čebulo potresemo s svežimi sesekljanimi dišavnimi zelmi, na primer z drobnjakom ali s peteršiljem. S solato obložimo rezine črnega ali rženega kruha, zraven ponudimo narezano zelenjavo ali kisle kumarice.