Za 4 do 6 oseb
Priprava: 30 minut
Pečenje: 20 do 30 minut
Sestavine: 1 orada, pripravljena za peko (1,8 kg) * 4 žlice limoninega soka * sol * poper * 2 vejici rožmarina * 1 šopek timijana * 1 šopek peteršilja * 4 rezine limone * košček rdečega feferona * 130 ml olivnega olja * 800 g majhnega, okroglega krompirja * od 1 do 2 žlički grobe morske soli.
Priprava: Orado oplaknemo z zunanje in notranje strani, popivnamo jo s papirnato brisačo in natremo najprej z limoninim sokom, nato pa z mešanico soli in popra. V trebušno votlino damo 1 vejico rožmarina, 1 vejico timijana, nekaj vejic peteršilja in limonine rezine. Ribo položimo v pomaščen pekač. Preostale dišavne zeli osmukamo z vejic in sesekljamo. Feferon očistimo semenja in na drobno sesekljamo. Sesekljane dišavnice in feferon zmešamo z 80 ml olivnega olja in enakomerno polijemo po ribi. Ribo pečemo v ogreti pečici na srednji rešetki pri 200 stopinjah od 20 do 30 minut. Medtem ostrgamo krompir in ga 20 minut kuhamo v osoljeni vodi. Odcedimo ga in zlato popečemo v ponvi na 50 ml olivnega olja. Krompir solimo z grobo morsko soljo in ponudimo z ribo.