Za 24 kosov
Priprava: 90 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 500 g moke * 30 g svežega kvasa * 250 ml mleka * 50 g sladkorja * 75 g masla * 1 jajce * ščep soli * moka za razvaljanje * maslo za pekač; * za smetanovo kremo: 1 biolimona * 2 jajci * 125 g sladkorja * 500 g sladke smetane * 250 g puste skute; * za masleno kremo: 175 g zmehčanega masla * 150 g sladkorja * 1 vaniljev sladkor * 4 jajca * 3 žlice moke; * za oblogo: 750 g češenj * 8 žlic listasto narezanih mandljev.
Priprava: Iz malo mlačnega mleka, nadrobljenega kvasa, žlice moke in žlice sladkorja zmešamo kvasec in ga pustimo vzhajati 15 minut. V skledi zmešamo moko, preostali sladkor, zmehčano maslo, jajce, ščep soli in kvasec. Z električnim ročnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku zamesimo sestavine v gladko, voljno testo. Pokrijemo ga s prtičem in pustimo vzhajati 30 do 40 minut. Medtem pripravimo smetanovo kremo. Ostrgamo limonino lupino in iztisnemo sok pol limone. Penasto umešamo sladkor in jajci. Primešamo limonino lupino, limonin sok, skuto in smetano. Pripravimo tudi masleno kremo. Penasto umešamo zmehčano maslo, sladkor in vaniljev sladkor – zrnca sladkorja naj se razpustijo. Dodamo in umešamo najprej 1 jajce. Potem med mešanjem postopoma dodajamo še preostala jajca in moko. Izkoščičimo češnje. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Vzhajano testo še enkrat pregnetemo. Na pomokani delovni površini ga razvaljamo na velikost pekača. Testo damo na pomaščen in rahlo pomokan pekač (ali pa pekač prekrijemo s papirjem za peko). Ob robovih povlečemo testo kvišku. Na testo porazdelimo smetanovo kremo. Potresemo jo s češnjami, na vrh naložimo masleno kremo, vse skupaj pa potresemo z mandljevimi lističi. Pekač damo v pečico in pečemo pito 30 minut. Ko se ohladi, jo razrežemo in ponudimo.