Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut
Sestavine: 2 srednje velika paradižnika * 2 hlebčka mocarele (približno 250 g) * 1 šopek bazilike * 300 g moke * ščep pecilnega praška * 120 ml mleka * 100 ml kakovostnega olivnega olja * 150 g manj mastne skute * sol * poper * ščep sladkorja
Priprava: Paradižnika umijemo, prerežemo, očistimo semenja in narežemo na kockice. Mocarelo popivnamo do suhega. En hlebček narežemo na 14 rezin, drugega na kockice. Osmukamo bazilikine liste in jih drobno narežemo. Moko pomešamo s pecilnim praškom, dodamo mleko, olivno olje, skuto, sol, poper in sladkor ter vse skupaj na hitro zamesimo v gladko testo. Primešamo paradižnik in na kocke narezano mocarelo. S testom napolnimo modelčke za kolačke. Obložimo z rezinicami mocarele. Modelčke postavimo na pekač in damo v pečico, ogreto na 200 stopinj. Kolačke pečemo približno 25 minut.
Nasvet: Kolačke lahko brez škode za okus pripravimo z manj mastnim mlekom in sirom.