Nasveti

Jabolčni kolački s cimetom

Jana
26. 10. 2010, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Polnovredna jesenska sladica

Za 6 porcij
Priprava: 30 minut
Pečenje: od 25 do 30 minut

Sestavine: 360 g polnovredne moke * 3 žličke pecilnega praška * ščep soli * ščep cimeta * 120 g masla ali margarine * 120 g sladkorja * 220 g sojinega mleka (nesladkanega ) * 2 jabolki po 100 g.

Priprava: Jabolki olupimo in narežemo na kockice, peščišče odstranimo. Moko pomešamo s pecilnim praškom, soljo in cimetom ter presejemo v skledo. V drugi skledi penasto umešamo zmehčano maslo ali margarino in sladkor. Dodamo moko, med mešanjem pa prilijemo sojino mleko, da dobimo testo. V testo zamešamo koščke jabolk. Zmes razdelimo v modelčke za peko kolačkov. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 25 do 30 minut.

Nasvet: Po želji lahko odišavimo testo z izpraskanim strženom vaniljinega stroka, potem je okus še bolj poln.

Zanimivosti

2024_11_21_LFT_GM108_Malt_WEB_120-1024x683
Zanimivosti

Slovenske železnice prejele prestižno nagrado ETC, Rail Tourism Awards 2024

jezus
Kristijani ali judi?

Kdo so mesijanski judje, pripadniki vsega pol stoletja starega gibanja

dunaj, slovenske-železnice, praznična-mesta
Zanimivosti

Najlepši praznični izleti z vlakom

sušilna stroj, pralni stroj
Sušilni stroj

Previdno s sušenjem čipkastega perila in športne opreme

spomin, pozabljivost, demenca
Hujšamo

Dieta z zimsko hrano, ki izboljša razpoloženje in zašili sive celice

parfum, darilo, prazniki, bozic, december, soliver
Zanimivosti

Izberite vonj, ki bo pisan na kožo