Za od 6 do 8 oseb
Priprava: 30 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine:
1,3 kg majhnih krompirjev
sol
3 stroki česna
3 vejice rožmarina
8 žlic olivnega olja
2 lovorova lista
sol (npr. solni cvet)
poper
Priprava:
Krompirje umijemo in pristavimo s toliko vode, da so pokriti. Skuhamo jih (20 minut) in odcedimo. Ko se nekoliko ohladijo, jih olupimo in pustimo cele. V skledi, prekriti s prozorno folijo, jih pustimo stati na hladnem čez noč. Naslednji dan olupimo česen in ga stremo (ali na drobno sesekljamo). V teflonski ponvi segrejemo 4 žlice olja. Dodamo krompirje (večje lahko razrežemo) in jih na srednje močnem ognju pečemo od 5 do 6 minut, da z vseh strani zlato porjavijo. Dodamo lovorova lista in česen, premešamo in pražimo 2 minuti. Dodamo osmukane listke rožmarina, pokapljamo s preostankom olja ter solimo in popramo. Premešamo na ognju, da se krompirji še malo zapečejo. Ponudimo za prilogo k mesnim jedem.