Za 8 oseb
Priprava: 45 minut
Hlajenje: najmanj 4 ure
Sestavine:
350 g izkoščičenih češenj
2,5 dl češnjevega soka
1 vrečka praška za vaniljev puding
250 g sladke smetane
250 g maskarponeja
150 g jogurta (3,5 % maščobe)
1 vanilin sladkor
1 vrečka utrjevalca za smetano
40 g sladkorja v prahu
100 g biskvitnih (otroških) piškotov
2 žlici češnjevega žganja (po želji)
1 žlica čokoladnih ostružkov
Priprava:
V kozico damo češnje in češnjev sok. Pristavimo, da sok zavre. Prašek za vaniljev puding razmešamo s sladkorjem in z malo hladnega češnjevega soka. Zlijemo v zavreti češnjev sok in razmešamo. Kuhamo toliko, da se sok zgosti. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Po želji primešamo žganje, a le če sladica ni namenjena otrokom. Dno modela obložimo s plastjo biskvitnih piškotov. Na piškote porazdelimo ohlajene češnje z zgoščenim sokom. Stepemo sladko smetano in vanilin sladkor. Vtepemo utrjevalec za smetano. Sladkamo s sladkorjem v prahu. Primešamo maskarpone in jogurt, da dobimo gladko smetanovo kremo. Kremo naložimo na češnje v modelu. Potresemo z nastrgano čokolado in postavimo za najmanj 4 ure v hladilnik.
Nasvet: Češnjev tiramisu lahko pripravimo tudi po porcijah, v kozarcih ali steklenih skodelicah. Na dno kozarcev nadrobimo biskvitne piškote, jih navlažimo, prekrijemo s češnjami, smetanovo kremo in potresemo s čokolado. Ponudimo ohlajeno.