Ljudje

Otroci me držijo pokonci

Katja Božič
21. 12. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Življenje Srečka Rebernika in njegovih devetih otrok bi bilo gotovo precej lažje, če se ne bi lani usoda z njimi tako grdo igrala. Najprej je eden od njegovih sinov skoraj umrl v prometni nesreči, nekaj mesecev pozneje mu je umrla žena Slavica, malo pred lanskim božičem pa je komajda rešil svojega najmlajšega sinčka, štiriletnega Renata.

Življenje Srečka Rebernika in njegovih devetih otrok bi bilo gotovo precej lažje, če se ne bi lani usoda z njimi tako grdo igrala. Najprej je eden od njegovih sinov skoraj umrl v prometni nesreči, nekaj mesecev pozneje mu je umrla žena Slavica, malo pred lanskim božičem pa je komajda rešil svojega najmlajšega sinčka, štiriletnega Renata. A kljub vsem težavam, ki so jih doletele, je oče optimističen in iznajdljiv, ljubeče nekako že poskrbi za svojo četico in ne tarna. Seveda pa jim vsaka pomoč pride zelo prav. Obiskali smo jih skupaj z zdravilcem dr. Jovanom Tasićem in ta jim je svojim prispevkom ter darili polepšal praznike.

Tudi Srečko izhaja iz velike družine z devetimi otroki. On je bil najmlajši, vsi pa so bili zaradi neurejenih razmer večinoma v reji. »Imel sem težko otroštvo,« je skomignil z rameni. »Že o tem bi lahko napisal knjigo.« Zaradi teh izkušenj se je že zdavnaj zaobljubil, da bo za svoje otroke ljubeče skrbel do zadnjega diha in da nikoli ne bo dal nobenega od sebe. Bog ne daj, da bi morali odraščati, kot je on. Takrat se mu seveda še sanjalo ni, kako preroška je bila ta njegova zaobljuba.

Velika družina. Ženo je spoznal v diskoteki v Ljubljani, ko je iz Maribora prišel pomagat sestri pri gradnji hiše. Eno leto sta živela vsak v svojem mestu, nato pa se je odločil poiskati službo v prestolnici, ker je mizar, to ni bilo težko. Svojega stanovanja si sicer nikoli niso mogli privoščiti, niso pa tudi  živeli v pretiranem pomanjkanju, vsaj dokler sta bili pri hiši dve plači. Prvi trije fantje, Srečko (26), Izidor (24) in Aleksander (21), so se rodili, ko so živeli v najemniškem stanovanju v Črnučah. Starša sta upala na neprofitno stanovanje. »A na žalost nikoli nisva imela pravih zvez,« skomigne Srečko. Po sedmih, osmih letih so morali v cenejšo garsonjero v Šentvid, tam se jim je pridružil še šesti član, Boštjan (19). Nazadnje so dobili od podjetja, kjer je bila zaposlena njegova žena, v najem 70 kvadratov veliko stanovanje. V njem živijo še danes. »Žena je vedno želela imeti veliko otrok. Vse je naredila zanje.« Po štirih fantih sta si želela deklico, a se je rodil Peter (17), šele nato je prišla Klavdija (14). Njej so sledili še Benjamin (10), Vid (8) in Renato (4). Odveč je povedati, da je mali Renato ljubljenec družine. Prišel je nenačrtovano, rodil se je, ko je imela njegova mamica že petinštirideset let. Čeprav je bila njena nosečnost povsem normalna in tudi preiskave niso pokazale nobenih posebnosti, se je malček rodil z Downovim sindromom pa še prezgodaj, zato je imel kup težav s srcem, pljuči in slabokrvnostjo. Do tretjega leta je bil vseskozi bolan in njegova mamica je bila več na bolniški kot v službi. Težko je dihal in velikokrat so mu morali pri tem pomagati z dodatnim kisikom.

Več v Jani št. 51., 21.12.2010 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste