Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

kuhinja1 profimedia-0376915481.jpg
jana · Nasveti

Nori na brokoli

Spominja na pomanjšano zeleno drevo z bogato krošnjo. Prvi so ga gojili Perzijci in Kitajci, v Evropi pa so ga najprej posvojili Italijani. V Anglijo je prispel kot »italijanski špargelj«, sicer pa je prava zakladnica mikrohranil in zato zelo dobrodošel del naše prehrane. Govorimo o brokoliju, kajpak. Zamešajmo ga v testenine, iz njega pripravimo slastno juho ali pa z njim popestrimo lazanjo.

obrezovanje-okrasnega-grmičevja
jana · Nasveti

Pozor, harakiri na vrtu!

Kurenti so bili letos preveč pridni in so kar prezgodaj odgnali zimo. To za naravo ni najboljše, čeprav verjamem, da mnogim ustreza, da mraza ni več. Vsekakor pa je sveti Valentin odklenil korenine rastlin. V tem času obrezujemo sadno in okrasno grmičevje. To je za mnoge veliko vprašanje, uganka, mnogi pri tem tudi delate napake.

Marjanca Frece
jana · Zgodbe

Janina preobrazba: Rožica med rožicami

»Pripadam še tisti generaciji, ki so jo vzgajali v skromnosti, pridnosti in pomoči drugim. Da se ni lepo 'metati ven', izražati svoje želje in mnenje. Tako sem preživela vse življenje, in četudi bi si želela, da bi bilo kako drugače, se mi dostikrat v glavi prikaže stavek, ja, kaj se pa greš … In potem sebe postaviš na zadnje mesto. Zato sem bila nadvse presenečena, ko so me najbližji prijavili na vašo preobrazbo. Kljub temu da je včasih videti, kot da nihče ne opazi mojega truda, očitno ni tako. Za to sem zelo hvaležna, pa tudi vaši krasni ekipi strokovnjakov za crkljanje,« je navdušeno povedala 51-letna Marjanca Frece iz Laškega.

svetilnik kivi.jpg

Bolnišnica za kivije

Ptice kivi so simbol Nove Zelandije, a so zelo ogrožene. Šele v zadnjem desetletju, ko so se pospešeno lotili akcij za zaščito kivijev, je njihovo število ponovno začelo naraščati in jih je trenutno okoli 26.000.

dober spanec 1
njena · Zdravje

5 pravil za dober spanec

Ne samo da nenaspanost povzroča razdraženost in nasploh slabo voljo, vpliva tudi na našo produktivnost in kar je najpomembnejše: na zdravje.

moj naj recept(1).jpg
jana · Nasveti

Naj recept Uroša Smoleja: pečeni piščanec s krompirjem

Priljubljeni igralec Uroš Smolej ni pravi virtuoz samo na gledališkem odru in pred kamerami, temveč se odlično znajde tudi v domači kuhinji. »Mislim, da mi gre kuha kar dobro od rok, saj več jem doma kot zunaj, po gostilnah. In tudi pogosto kuham,« pove igralec, ki se je naučil kuhati sam. Sprva je pri tem opravilu opazoval mamo, dobro kuharico, nato pa je počasi začel pripravljati najprej bolj preproste jedi, nato pa tudi čedalje bolj zapletene. Tekst: ANDREJA COMINO


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.