

Nori na brokoli
Spominja na pomanjšano zeleno drevo z bogato krošnjo. Prvi so ga gojili Perzijci in Kitajci, v Evropi pa so ga najprej posvojili Italijani. V Anglijo je prispel kot »italijanski špargelj«, sicer pa je prava zakladnica mikrohranil in zato zelo dobrodošel del naše prehrane. Govorimo o brokoliju, kajpak. Zamešajmo ga v testenine, iz njega pripravimo slastno juho ali pa z njim popestrimo lazanjo.


Pozor, harakiri na vrtu!
Kurenti so bili letos preveč pridni in so kar prezgodaj odgnali zimo. To za naravo ni najboljše, čeprav verjamem, da mnogim ustreza, da mraza ni več. Vsekakor pa je sveti Valentin odklenil korenine rastlin. V tem času obrezujemo sadno in okrasno grmičevje. To je za mnoge veliko vprašanje, uganka, mnogi pri tem tudi delate napake.


Zakaj imate hladne roke in stopala?
Ženske precej hitreje zebe kot moške in včasih nas mraz trese celo kljub spomladanskim temperaturam. Za to so čisto konkretni razlogi – pa tudi rešitve.


Janina preobrazba: Rožica med rožicami
»Pripadam še tisti generaciji, ki so jo vzgajali v skromnosti, pridnosti in pomoči drugim. Da se ni lepo 'metati ven', izražati svoje želje in mnenje. Tako sem preživela vse življenje, in četudi bi si želela, da bi bilo kako drugače, se mi dostikrat v glavi prikaže stavek, ja, kaj se pa greš … In potem sebe postaviš na zadnje mesto. Zato sem bila nadvse presenečena, ko so me najbližji prijavili na vašo preobrazbo. Kljub temu da je včasih videti, kot da nihče ne opazi mojega truda, očitno ni tako. Za to sem zelo hvaležna, pa tudi vaši krasni ekipi strokovnjakov za crkljanje,« je navdušeno povedala 51-letna Marjanca Frece iz Laškega.

Bolnišnica za kivije
Ptice kivi so simbol Nove Zelandije, a so zelo ogrožene. Šele v zadnjem desetletju, ko so se pospešeno lotili akcij za zaščito kivijev, je njihovo število ponovno začelo naraščati in jih je trenutno okoli 26.000.

Po ločitvi se je morala sestaviti na novo
Pred slovensko pevko je popolnoma nov list na razburljivi poti življenja in zelo se veseli, da jo bo lahko zarisala po svoje.

Norčavi Boris Cavazza takole zabava svojo Ksenijo
Boris Cavazza rad spravlja svojo ženo v smeh.

Zadnje slovo dolgoletnega urednika oddaje Tednik
V 76. letu starosti je preminil novinar in urednik RTV Slovenija Otmar Pečko. Na zadnjo pot ga bodo pospremili v torek.


5 pravil za dober spanec
Ne samo da nenaspanost povzroča razdraženost in nasploh slabo voljo, vpliva tudi na našo produktivnost in kar je najpomembnejše: na zdravje.

Kako zmanjšati razširjene pore?
Na bradi, okoli nosa, na licih in včasih tudi na čelu najhitreje opazimo razširjene kožne pore. Videti so kot luknjice na pomarančni lupini in zagotovo nam niso v ponos.

Zaradi čustvene prizadetosti lahko hudo zbolite
Ste vedeli, da vam lahko nekateri ljudje povzročijo tako silovito čustveno bolečino, da zbolite? Pri občutljivejših posameznikih se neredko pojavijo srčne težave, ki lahko vodijo tudi v smrt …


Kmetija: Suzana in Maj na plesišču spletla posebno vez
Suzana Bajrić in sin Zvezdane Mlakar sta že vrsto let prijatelja.

Ponosna mama Tina Gorenjak: hčerka Nina je manekenka
Lepotni gen Tine Gorenjak se je več kot očitno prenesel na njeno edinko Nino Barbaro. Rdečelasa študentka medicine v Beogradu se vse pogosteje pojavlja na modnih brveh.

Dadi Daz se je boril za življenje
Pretekli mesec je bil za glasbenika Dadija Daza eden najhujših v njegovem življenju.

Naj recept Uroša Smoleja: pečeni piščanec s krompirjem
Priljubljeni igralec Uroš Smolej ni pravi virtuoz samo na gledališkem odru in pred kamerami, temveč se odlično znajde tudi v domači kuhinji. »Mislim, da mi gre kuha kar dobro od rok, saj več jem doma kot zunaj, po gostilnah. In tudi pogosto kuham,« pove igralec, ki se je naučil kuhati sam. Sprva je pri tem opravilu opazoval mamo, dobro kuharico, nato pa je počasi začel pripravljati najprej bolj preproste jedi, nato pa tudi čedalje bolj zapletene. Tekst: ANDREJA COMINO
Trenutno
5 °C
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
sobota, 22. 3
Deževno
nedelja, 23. 3
Deževno
7-dnevni obeti