© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dom / stran 15

molji, molji v rižu.png
Dom

Kako učinkovito nad molje v živilih?

Ste v kuhinjskih omaricah opazili drobne kupčke hrane, v moki in ostalih sestavinah pa pajčevini podobne nitke? To je znak, da so so tam molji. Kako ukrepati?

Mare Grm
10. 12. 2024, 17.00
1733148575_mv-fizol_2.jpg
tednik · Dom

Pametni telefon, njiva, vrt ali balkon ter šest semen fižola

Fižol je ena najbolj razširjenih stročnic pri nas. O njegovi razširjenosti na slovenskih tleh je pisal že Valvasor v 17. stoletju, v desetletjih in desetletjih pridelave pa so se razvile številne avtohtone sorte fižola, na primer ribničan, topolovec, visoki jeruzalemski, ptujski maslenec, lišček, nežika … Kljub vse večjemu povpraševanju po tej stročnici pa pridelava ostaja predvsem v domeni vrtičkarjev, ljubiteljev fižola.

Mojca Vtič
4. 12. 2024, 04.08
Euphorbia pulcherrima.jpg
Dom

Zakaj božični zvezdi odpadejo listi?

Se vam je že večkrat zgodilo, da ste kupili krasno božično zvezdo, doma pa je rastlina zelo kmalu odvrgla svoje liste in vas tako opomnila, da z njo ne znate ravnati najbolje?

Vesna Meško
29. 11. 2024, 18.00
1000038849a.jpg

Sanje spreminjata v resničnost

Razvajanje z okusi. S temi besedami lahko opišemo jedi z jesenskim pridihom mladega para, Hane Jurečič in Matevža Lampiča, potem ko smo ju obiskali v njuni kuhinji v Krški vasi. Na meniju so bili svinjski medaljoni v vinski omaki, ki so se kar topili v ustih, z lepo aromatičnim pirejem iz buč in zelenjavnimi zvitki ter orehovi štruklji z medom in drobtinami za sladico. Hana takoj iskreno pove, da je mojster okusov in priprave Matevž, on pa ji ne ostane dolžen in z nasmehom pristavi, da Hana poskrbi za dovršenost in estetiko.

24. 11. 2024, 13.35

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.