© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Aromatična kremna juha iz koromača


Revija Liza Maja
25. 8. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S koromačem lahko pripravite kup hitrih in zdravih jedi - surovega jemo v solati, odličen je v juhah in posebno lepo se poda k ribam. Koromač je zelo koristen za naše zdravje, a močan, zato ga uživajte zmerno. Danes imamo za vas recept za slastno kremno juho ...

koromač juha.jpg
Profimedia
koromač juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 koromač
  • 1 šalotka
  • 20 g masla
  • 800 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlička mletih komarčkovih semen
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 100 g kisle smetanesol,
  • sveže mlet poper

Postopek priprave

1.Koromač očistite in ga zrežite na rezine. Olupite šalotko in jo sesekljajte. V kozici segrejte maslo in na njem popražite šalotko, koromač in mleta semena.

2.Prilijte juho in dodajte šalotko. Koromač skuhajte do mehkega in ga pretlačite s paličnim mešalnikom.

3.Primešajte smetano in kremo malce segrejte. Kozico odstavite in dodajte še kislo smeta-no. Juho začinite s soljo in poprom.

nasvet dneva-koromač
Dreamstime
nasvet dneva-koromač

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.