Super recept

Pripravite okusno enolončnico in se posladkajte z domačim bountyjem

Mare Kopriva
7. 1. 2024, 12.15
Deli članek:

Dva izvrsta recepta, ki vas bosta očarala in navdušila.

Dreamstime
Čokoladice bounty nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Čokoladice bounty 

Sestavine: 400 ml kokosovega mleka, 65 g sladkorja, ½ žličke soli, 1 vaniljin sladkor, 100 g zdroba, 40 g kokosove moke, 300 g temne čokolade, 2 žlici kokosovega olja

Priprava: V posodo zlijemo kokosovo mleko, primešamo sladkor, sol in vaniljin sladkor ter zavremo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in postopno dodajamo zdrob ter ves čas mešamo. Kuhamo še dve minuti, da se masa zgosti. Nato odstavimo in primešamo kokosovo moko. Dobljeno mešanico za pol ure postavimo na hladno. Iz mase oblikujemo ploščice ali kroglice in jih ponovno za dobro uro postavimo na hladno. Nato stopimo čokolado, ki smo ji primešali kokosovo olje, in jo nekoliko ohladimo. V čokoladno zmes pomakamo ploščice in kroglice ter jih odlagamo na peki papir in ponovno vrnemo na hladno, da se čokolada strdi.

Piščančja enolončnica s kokosovim mlekom

Sestavine: 1 čebula, 2 stroka česna, 2 žlici olja, 3 žlice karija, 1 žlička ingverja v prahu, 250 g korenja, 500 g piščančjih prsi, 1 jušna kocka, 300 ml polnomastnega kokosovega mleka, sol, poper, limetin sok

dreamstime
Kokosova juha.
Priprava: Čebulo in česen drobno sesekljamo. Korenje očistimo in narežemo na tanke trakove. Piščančje prsi operemo in obrišemo. V loncu segrejemo olje, prepražimo čebulo in česen, a le toliko, da čebula postekleni. Nato dodamo korenje in pražimo še nekaj minut. V lonec damo na kocke narezane piščančje prsi. Na hitro prepražimo, da meso spremeni barvo, nato pa začinimo s karijem in ingverjem. Prelijemo s 700 mililitri vode in dodamo jušno kocko. Kuhamo do vretja, nato zmanjšamo ogenj, prilijemo kokosovo mleko in kuhamo nadaljnjih 20 minut. Ko je meso kuhano, po okusu še solimo in popramo ter jed pokapljamo z limetinim sokom. Postrežemo z rižem ali kosom kruha.