Toliko naj traja poletno osvežilno, utekočinjeno hujšanje, ki ga lahko kot razbremenilni post, morda le z drugo vrsto sadja in zelenjave, izvedete tudi v hladnejših mesecih.
STEBELNA ZELENA, PARADIŽNIK IN LIMONA
Potrebujemo dve stebli zelene, štiri paradižnike, večjo pest peteršilja, lupino in sok pol limone. Stebelno zeleno, paradižnik in peteršilj operemo. Izmenično jih vstavljamo v sokovnik in sočimo skupaj s sokom in lupino limone. Sok nalijemo v kozarec in dodamo nekaj kock ledu. Zadostuje za 300 ml soka, za eno osebo.
Napitek vsebuje: 82 kalorij na osebo
KORENJE IN ROŽNATA GRENIVKA
Potrebujemo dva korenčka, dve jabolki, rožnato grenivko in 400 ml vode. Korenje ostrgamo in jabolki operemo. Grenivko olupimo in razdelimo na krhlje. Korenje, jabolka in grenivko sočimo ter soku dodamo vodo. Nalijemo v kozarec in dodamo nekaj kock ledu. Po želji sok okrasimo z jabolčnimi krhlji. Zadostuje za 750 ml soka oziroma za dve osebi.
Napitek vsebuje: 210 kalorij na osebo
SUHO SADJE IN JABOLČNI SOK
Potrebujemo 125 g mešanega suhega sadja, 400 ml jabolčnega soka, 200 ml grškega jogurta. Suho sadje na grobo narežemo in damo v večjo skledo. Prelijemo z jabolčnim sokom, skledo pokrijemo in pustimo čez noč. Suho sadje in jabolčni sok damo v multipraktik ali kuhinjski mešalnik, dodamo jogurt in mešamo, dokler ne dobimo gladkega napitka. Če je potrebno, dodamo še malo jabolčnega soka. Napitek nalijemo v dva kozarca, po želji dodamo nekaj kock ledu in takoj ponudimo. To zadostuje za 450 ml napitka oziroma za dve osebi.
Napitek vsebuje: 280 kalorij na osebo
GROZDJE IN SLIVE
Potrebujemo 150 g rdečega grozdja brez pešk in pet sliv. Grozdje in slive operemo. Slivam odstranimo koščice, sadno meso narežemo na enako velike koščke. Sadje sočimo, sok nalijemo v kozarec in dodamo nekaj kock ledu. Po želji okrasimo z rezinami sliv. Zadostuje za 300 ml soka oziroma za eno osebo.
Napitek vsebuje: 190 kalorij na osebo
MARELICE IN JOGURT
Potrebujemo 200 g konzerviranih marelic v naravnem soku, 150 g mareličnega jogurta, 150 ml ledeno mrzlega delno posnetega mleka. Marelice, jogurt in mleko damo v multipraktik ali kuhinjski mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo gladke tekočine. Dodamo nekaj kock ledu, napitek zlijemo v kozarec, po želji okrasimo s krhlji marelice in takoj spijemo. Zadostuje za 400 ml napitka, za eno osebo.
Napitek vsebuje: 140 kalorij na osebo
JAGODE, RDEČI RIBEZ IN POMARANČE
Potrebujemo 215 g jagod, 150 g rdečega ribeza, pomarančo, 250 ml vode, žličko medu. Jagode in rdeči ribez operemo ter potrgamo peclje. Pomarančo olupimo in razdelimo na krhlje. Sadje sočimo in soku dodamo vodo. Nalijemo v kozarec in po želji vmešamo med. Lahko dodamo nekaj kock ledu. Zadostuje za 500 ml soka oziroma za dve osebi.
Napitek vsebuje: 150 kalorij na osebo
RABARBARA IN JAJČNA KREMA
Potrebujemo 150 g rabarbare iz konzerve, 150 g jajčne kreme iz tetrapaka, 100 ml ledeno mrzlega delno posnetega mleka, žličko sladkorja v prahu. Rabarbaro odcedimo in damo v multipraktik ali kuhinjski mešalnik skupaj z jajčno kremo, mlekom in po želji sladkorjem v prahu. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega napitka. Nalijemo v kozarec, po želji dodamo nekaj kock ledu in takoj ponudimo. Zadostuje za 400 ml napitka oziroma za eno osebo.
Napitek vsebuje: 135 kalorij na osebo
BANANA IN ARAŠIDOVO MASLO
Potrebujemo zrelo banano, 300 ml delno posnetega mleka, žlico gladkega arašidovega masla. Banano olupimo, narežemo in damo vsaj za dve uri ali čez noč v zamrzovalnik. Banano, mleko in arašidovo maslo damo v multipraktik ali kuhinjski mešalnik in mešamo, dokler tekočina ne postane gladka. Popijemo takoj. Zadostuje za eno osebo.
Napitek vsebuje: 326 kalorij na osebo