Zdravje

Na kožo le najboljše

sj
10. 1. 2016, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vsak dan nam v reklamnih sporočilih predstavljajo nove in nove kozmetične izdelke, ki naj bi bili najboljši in najbolj nepogrešljivi. Vendar kako izbrati pravi izdelek zase? Ni povsem preprosto, a tudi ne tako zahtevno, da temu ne bi bile kos.

dreamstime
Načeloma ravno toliko ali še bolj kot izdelek koži ugaja njegovo vtiranje oziroma masaža.

Kozmetični izdelki niso nujni za življenje, vendar je lahko zaradi njih življenje lepše. Tudi naša koža seveda, čeprav kakšnih čudežev ni treba pričakovati, da ne boste razočarani.

Dejstvo je, da niti najbolj drage kreme ne zmorejo tistega, kar zmorejo kirurgi, dosti poznavalcev pa trdi, da je pravzaprav vseeno, kaj nanašamo na kožo, saj gre skozi kožo bolj malo sestavin, tako da ni bistvene razlike, tudi če kreme vsebujejo izjemno dragocene sestavine.

Vsekakor pa je zelo pomembno, da kožo redno mažemo (pa čeprav s kakšnim ekooljem, bolje jojobinim kot olivnim, ker ima pač olivno intenziven vonj ...), saj je prav ta masaža obraza in telesa tisto, kar nam bo na dolgi rok najbolj pomagalo pri lepi koži. Prav zato imajo izdelki proti celulitu po navadi navodilo, da jih moramo dalj časa vmasirati v kožo; skoraj bolj kot sam izdelek namreč pri glajenju tkiva pomaga redna masaža ...

Zanesite se na občutek

Najbolj pomembno je, da izberete izdelek, ki vaši koži prija, kar pomeni, da je občutek prijeten. Bodite pozorni na sestavo. Tudi kreme, ki imajo v imenu na primer alojo, nimajo nujno prav dosti aloje v sestavi, zato preverite, kje med sestavinami so zapisane tiste, ki se vam zdijo posebej pomembne. Če je sestavina omenjena na prvem mestu, pomeni, da je njen delež v sestavi kreme največji.

50 evrov naj bo zgornja meja, ki jo odštejemo za kremo. 

Veliko je govora o tem, ali je bolj zdrava naravna nega ali ne. Seveda je načeloma boljše vse, kar je bolj naravno, vendar so nekateri rastlinski izvlečki hitreje pokvarljivi, tako da je potem bolje imeti kremo, ki ima boljše konzervanse. Seveda je tudi pomembno, kje nabirajo rastline, iz katerih pridelajo izvlečke, saj je v praksi lahko boljši izdelek iz sterilnega laboratorija kot rastlinsko olje iz predelov, kjer še vedno uporabljajo pesticide.

Dobro je vedeti

Svetovno priznana kozmetične poznavalka Paule Begoun pri izboru prave kreme svetuje, da se izogibamo izdelkom, ki imajo neverjetno visoke cene: drago v svetu kozmetike namreč ne pomeni nujno tudi najboljšega. Vsaka vlažilna krema ali nega nad 50 evrov vam zaračuna le še oglaševanje, pakiranje in blagovno znamko. Izogibajte se tudi teksturi kreme, ki vam ne ustreza. Če vam gre mastna vlažilna krema na živce, brez oklevanja poiščite losjon ali gel, saj tekstura še ne pomeni kakovosti sestavin, zato nima smisla vztrajati.




Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste