Zanimivosti

Moda obrvi skozi leta in kako si jih urejamo v 2023

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
15. 11. 2023, 17.00
Deli članek:

»V vsem je lepota, le da vsi tega ne opazijo,« je znan Konfucijev rek, ki ga lahko prenesemo v različna poglavja in na različna področja našega življenja. Kaj je lepota in kdo jo opredeljuje?

Shutterstock
Marlene Dietrich

Nekaj tega, kaj je lepo, določamo tudi sami – tako se namreč ustvarjajo modne in lepotne smernice, ki se z leti spreminjajo. Tudi nekaj tako vsakdanjega, kot so obrvi, pred leti niti približno niso bile tako goste in razčesane. In če se sprašujete, kakšne so bile moderne v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja, smo za vas pripravili zanimivo retrospektivo obrvi, hkrati pa smo se posvetili temu, kako jih urejamo v letu 2023.

1920

Nemška igralka Marlene Dietrich je poskrbela, da so velika modna uspešnica postale narisane, izjemno tanke obrvi. Njene so bile ravne in le rahlo ukrivljene, slog, ki so ga oboževala burna dvajseta leta 20. stoletja. Zaradi množične proizvodnje lepotnih izdelkov prvič v zgodovini in ustvarjanja takšnih blagovnih znamk, kot je Maybelline, so imele ženske preprost dostop do izdelkov, ki so lahko posnemali glamur filmskih zvezd.

Shutterstock
Greta Garbo
1930

Greta Garbo se je odločila za spremembo desetletja in obrvem vrnila manjšo obliko. Priljubljen slog je bil ukrivljen videz obrvi, zlasti navzdol,. Igralke, kot je Jean Harlow, so s svojimi strogimi obrvmi dodale dramatiko celotnemu videzu.

1940

Ženske so iskale mehkejši in naravnejši videz. Obdobje hollywoodskega glamurja je udarilo po svetu, ko so ženske iskale navdih pri filmskih igralkah, kot je Katherine Hepburn, ena največjih zvezdnic tega obdobja.

Shutterstock
Katherine Hepburn

1950

Do 50. let so se vrnile drzne obrvi. Slava Audrey Hepburn se je šele začela in ženske so želele nekaj drugačnega. Grožnje vojne je bilo konec in družba je cvetela – smiselno je bilo le, da so tudi obrvi.

Shutterstock
Audrey Hepburn

1960

Vendar popoln razcvet obrvi ni trajal dolgo – v 60. letih so se vrnile tanke obrvi, kot smo jih videli pri Brigitte Bardot.

Shutterstock
Brigitte Bardot

1970

Ob disko vročici in košatih pričeskah so se obrvi le še tanjšale. Obrvi Elizabeth Taylor so sicer ostale poudarjene, Liza Minnelli pa je bila ena izmed tistih, ki so se odločili za preveč populjen videz.

Shutterstock
Elizabeth Taylor, Liza Minnelli

1980

Ženske iz 70. let so bile v letu 1980 osuple, ko se je svet vrnil k velikemu in drznemu. Poudarjena ramena, bujna pričeska ... košate obrvi? To je bila modna zapoved in Brooke Shields je bila vodilna ikona te smernice.

Shutterstock
Brooke Shields

1990

Nobeni ženski v devetdesetih letih prejšnjega stoletja ni bilo prihranjeno pretirano oblikovanje obrvi s pinceto. Ta trend je oplazil vsakogar, nosilka je bila Pamela Anderson, obrvi nekaterih pa si niso od pretiranega puljenja nikoli opomogle.

Shutterstock
Pamela Anderson

2000

Za preveč populjene obrvi je leta 2000 prišel rešitelj – svinčnik za obrvi. Pojav novih in izboljšanih lepotnih izdelkov je pomenil, da je bilo zapolnjevanje obrvi zdaj mogoče in da so bile videti bolje kot kadar koli prej.

Shutterstock
Eva Mendez

21. stoletje

Kot velja za vse modne smernice, se dobre vedno znova vračajo. Znova smo priča porastu čudovitih naravnih obrvi, in sicer po zaslugi kraljici obrvi, kot je Cara Delevingne – daleč od tankih obrvi, in to nas veseli.

Shutterstock
Cara Delevigne

Kljub vznemirljivim trendom, ki pridejo in grejo, urejene, naravne in pravilno oblikovane obrvi ne bodo nikoli prišle iz mode. V zadnjem času je močna ličila zamenjala naravna lepota in moderne so goste temne obrvi z videzom svežega in naravnega obraza.

Da bi dosegli čim bolj naraven videz obrvi, profesionalni vizažisti uporabljajo samo fin, koničast svinčnik za obrvi, da ustvarijo tanke, lahkotne poteze in tako subtilno poudarijo obrvi. Obrvi prav tako lahko počešete s transparentno maskaro, ki je letošnja lepotna uspešnica. Sicer pa uživajmo v razkošnih obrveh, ki nam lepo uokvirjajo oči – dokler bodo trajale, kajti na obzorju je menda vrnitev tankih obrvi.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste