Za ljubitelje testenin

Preprosta italijanska jed, ki je nepogrešljiva v toplih dneh

M.K.
17. 6. 2023, 18.57
Posodobljeno: 17. 6. 2023, 18.59
Deli članek:

Ljubitelji testenin in italijanske kuhinje, pripravite se na lahek, a omamen užitek, ki ga boste hoteli na jedilniku vsak teden.

arhiv
testenine z brstičnim ohrovtom in panceto

Za pripravo štirih krožnikov potrebujete:

400 g izbranih testenin,

30 g masla,

300 g brstičnega ohrovta,

dober šopek peteršilja,

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

300 g pancete,

70 ml smetane za kuhanje,

4 žlice naribanega parmezana,

sol in poper po okusu.

Priprava:

Testenine skuhajte v osoljenem kropu po navodilih na embalaži. Nato jih odcedite, dodajte nekaj masla in dobro premešajte. Brstični ohrovt očistite in narežite na polovice ali četrtine. Vsujte v osoljen krop in kuhajte 15 minut. V tem času sesekljajte peteršilj in na koščke narežite panceto. Dodajte nekaj masla in na hitro prepražite panceto, začinite s soljo in poprom ter peteršiljem in dodajte še kuhan brstični ohrovt. Zalijte s smetano za kuhanje in na hitro prepražite, da se okusi med seboj malce prepojijo. Nato omako prelijte po testeninah. Premešajte in servirajte na krožnike. Okrasite s parmezanom in vejico peteršilja.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja