Slastni nasveti

Kam z ostanki hrane, ki so v hladilniku od vikenda?

Mare Koren
26. 2. 2023, 13.12
Posodobljeno: 26. 2. 2023, 14.39
Deli članek:

Ste konec tedna pripravili bogato kosilo, zdaj pa se po kuhinji valjajo ostanki hrane, ki bi jih radi porabili, a ne veste, kako? Ponujamo vam nekaj zdravih, okusnih in preprostih receptov, s katerimi boste lažje pripravili kosilo med tednom.

Dreamstime
Sendvič s piščancem je lahko slastna malica med delovnim tednom.

Če tudi vi spadate v tisto skupino ljudi, ki med tednom prihajajo kasneje domov, a bi radi jedli hitro, dobro in zdravo, je najbolje, da si že čez vikend pripravite vsaj okviren načrt tedenskega jedilnika. Seveda pa v pripravo jedi vključite tudi vse ostanke hrane s konca tedna. Tokrat bomo uporabili pečenega piščanca, ki ga po navadi pripravimo za nedeljsko kosilo. Je odličnega okusa in glede na to, da obstaja le peščica takih, ki ga ne marajo, z jedmi iz tega mesa res ne moremo zgrešiti.

Piščančja juha

Pečene kose mesa prelijte z mrzlo vodo. Dodajte na koščke narezano jušno zelenjavo (čebulo, peteršilj, korenje, zeleno) in kuhajte kot običajno juho. V juho lahko dodate tudi surove konice krilc, ki so vam ostala, saj se pri pečenju po navadi preveč zapečejo, in vrat. Juho kuhajte dobrih 20 minut, več ne bo potrebno, saj je bilo meso že toplotno obdelano. Precedite in po želji zakuhajte izbrano jušno zakuho ali pa juho uporabite za pripravo minešter oziroma rižot.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Okusne solate

Tudi v solati lahko uporabite kose pečenega piščanca. Meso narežite ali natrgajte, stresite v skledo ter dodajte poljubno zelenjavo, testenine ali včerajšnji riž. Uporabite domišljijo in se poigrajte z okusi. Ne pozabite pa tudi na preliv. Ste pomislili, da bi v solato vmešali nekaj sadja? Odlično se priležejo mandarine, pomaranče, tudi grozdje in hruške. Dodajte pest lešnikov, morda celo arašidov.

Sendviči

Tudi v sendvičih je piščančje meso še kako okusno. Če imate radi okus hladnega pečenega piščanca, bo dovolj, da meso le narežete ali nastrgate, sicer pa mu lahko dodate okusne omake. Meso nastrgajte in dajte v sekljalnik, dodajte dve žlici grškega jogurta, nekaj soli in popra, strok česna in žličko majoneze. Zmeljite in namažite na kruh. Po želji dodajte nekaj zelenjave in odličen sendvič bo nared. 

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost