Okusi slovenije

Hrvati naredili vodič po slovenskih restavracijah: od Bregane do Ljubljane

M. T. V.
16. 1. 2023, 17.43
Posodobljeno: 20. 1. 2023, 14.11
Deli članek:

Zdaj ko so v schengenskem območju in jim ni več treba čakati na mejnem prehodu, se tudi Hrvati vse bolj ozirajo v Slovenijo. Očitno bodo zavzeli tudi slovenske restavracije.

Primož Lavre
Grad Otočec

Nič več čakanja na hrvaško-slovenskih mejah naše južne sosede spodbuja, da so začeli pogosteje obiskovati Slovenijo. Naše cenejše trgovine so že spoznali, zdaj pa se očitno razgledujejo tudi po naši cenjeni kulinariki. Tako je portal Plava Kamenica ustvaril vodič po slovenskih restavracijah od nekdanjega mejnega prehoda na Bregani do glavnega mesta. »Tu je naš izbor dvanajstih restavracij, ki jih toplo priporočamo,« so zapisali. In katere so to?

Na poti do prestolnice

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Na poti do Ljubljane v Oštariji Debeluh v Brežicah priporočajo s kozjim sirom polnjene raviole z mlečno omako, Grad Otočec jih je navdušil zaradi ambienta, Hiša Fink v Novem mestu ima odlično divjačino in škampe, Gostilna Repovž v Šentjanžu je spoj domače kuhinje in sodobne gastronomije, Gostišče Grič v Horjulu pa velja obiskati zaradi »naprednega chefa Luke Koširja«.

V Ljubljani

V Ljubljani ima najlepši ambient JB s »hedonistično in precizno« kuhinjo chefa Janeza Bratovža, Atelje jih je navdušil s progresivno kuhinjo in neobičajnimi sestavinami, Strelec med elegantno večerjo nudi čudovite poglede na mesto, TaBar je »edinstvena, na tapasih in pintxosih osnovana gastronomska atrakcija«, najboljše morske okuse servira »staromodna sosedska« Gostilna Krpan, tistim, ki si zaželijo pice, pa svetujejo, naj gredo v Pop's Pizza ali Verace, obe sta uvrščeni na lestvico petdesetih najboljših evropskih picerij izven Italije.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost