Torta pina colada
Sestavine za podlago: 150 g piškotov, 40 g kokosove moke, 80 g masla
Sestavine za nadev: 500 g ananasa v kompotu, 200 g sladkorja, 30 ml likerja malibu, 650 g sirnega namaza, 30 g moke, 4 jajca, 120 ml kokosovega mleka, 1 vaniljev sladkor
Priprava: V kozici raztopimo maslo in vanj vsujemo piškote ter kokosovo moko. Dobro pregnetemo in maso razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 26 centimetrov. Postavimo v hladilnik. Medtem ananas narežemo na kocke, dolijemo nekaj sirupa iz kompota, dodamo malibu in segrevamo do vretja. Vremo deset minut, nato odcedimo. Z električnim mešalnikom zmešamo sirni namaz, sladkor, vaniljev sladkor in moko ter počasi dodajamo jajca. Na koncu dolijemo še kokosovo mleko in sok, v katerem smo kuhali ananas. Mešanico zlijemo v tortni model in posujemo z ananasom. Štirideset minut pečemo pri 180 stopinjah, nato ohladimo in vsaj za dve uri shranimo v hladilnik.
Limonina skutna torta brez peke
Sestavine: 100 g piškotov, 50 g masla, 20 g rjavega sladkorja, 350 g maskarponeja, 60 g sladkorja v prahu, lupina ene limone, sok treh limon
Priprava: V kozici stopimo maslo in vanj nadrobimo piškote ter dodamo rjavi sladkor. Maso razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 26 centimetrov. Postavimo v hladilnik. V skledi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu, limonino lupinico in limonin sok, dokler ne dobimo gladke in kremaste mase. Zlijemo na piškotno testo in čez noč pustimo v hladilniku.
Oreo tiramisu v kozarčku
Sestavine: 250 g piškotov Oreo, 250 g maskarponeja, 1 jajce, 150 ml kondenziranega mleka, 100 ml mleka, kokosova moka
Priprava: Piškote Oreo ločimo na piškotne plasti in nadev. Nadev pomešamo s 30 mililitri mleka. Počasi segrevamo, da nastane krema. Dodamo dve žlici maskarponeja, premešamo in postavimo v zamrzovalnik za dobro uro. Medtem zmešamo preostali maskarpone in kondenzirano mleko. Piškote pomočimo v preostalo mleko in jih razporedimo po dnu kozarca. Dodamo kremo iz maskarponeja in kondenziranega mleka ter nato še kremo iz zamrzovalnika. Ponovimo plasti, dokler ne porabimo vsega.
Lešnikove kroglice
Sestavine: 200 g mletih lešnikov, 150 g sladkorja v prahu, 150 g temne čokolade (s 70 odstotki kakava), 3 žlice ruma, 2 rumenjaka, 80 g kakava v prahu
Priprava: Čokolado fino naribamo, dodamo lešnike in sladkor ter sestavine premešamo. Dodamo še rum ter rumenjaka in zmes ponovno pregnetemo. S čajno žličko zajemamo maso in jo oblikujemo v kroglice. Na koncu jih povaljamo v kakavu. Za eno uro shranimo v hladilnik.
Kavna krema
Sestavine: 1 čokoladni puding, 3 žlice sladkorja, 200 ml mleka, 100 ml ruma, 100 ml črne kave, 300 ml sladke smetane, 2 zavojčka kremfiksa, 1 vaniljev sladkor, 1 pest malin, metini listki
Priprava: Po navodilih pripravimo maso za puding. V kozici segrejemo mleko, rum in kavo ter zavremo. V vroče mleko vmešamo puding, postavimo na ogenj in med nenehnim mešanjem čakamo, da ponovno zavre. Nato odstavimo in prelijemo v skledo ter prekrijemo s folijo, da se ne naredi skorja. Hladimo. Medtem zmešamo sladko smetano, vaniljev sladkor in kremfiks. Mešanico vmešamo v pudingovo zmes, ko je ta ohlajena. Dobljeno maso prelijemo v kozarčke ter dekoriramo z malinami in meto.
Mentolove kocke
Sestavine: 400 ml kondenziranega mleka, 350 g čokoladnih kapljic, 1 vaniljev sladkor, 150 g bele čokolade, 3 žličke mentolovega ekstrakta, 100 g mentolovih čokoladic
Priprava: Pekač v velikosti 20 x 20 centimetrov obložimo s papirjem za peko. V kozici segrevamo dve tretjini kondenziranega mleka in čokoladne kapljice, dokler ne nastane enotna zmes. Na koncu vmešamo vaniljev sladkor. Zmes zlijemo v pekač in pustimo deset minut, da se strdi. Medtem v kozici segrevamo preostalo mleko in belo čokolado. Ko nastane enotna zmes, primešamo mentolov ekstrakt in zlijemo po čokoladni zmesi. Še na toplo maso previdno posujemo mentolove čokoladice in postavimo v hladilnik za dve uri. Narežemo na poljubne kose.
Čokoladna salama
Sestavine: 500 g kakava v prahu, 250 g mletih mandljev, 4 žlice sladkorja v prahu, 2 žlici čokolade v prahu, 1 vaniljev sladkor, 4 žlice kokosove moke, 4 žlice mleka, 2 žlici ruma, 2 beljaka
Priprava: V skledo stresemo kakav v prahu, sladkor, čokolado, sladkor, vaniljev sladkor in mlete mandlje. Ubijemo jajci ter ločimo rumenjaka in beljake. Beljake umešamo med sestavine, dodamo rum in mleko ter dobro pregnetemo, da nastane plastelinasta zmes. Oblikujemo v salamo in za dve uri položimo v hladilnik. Povaljamo v kokosovi moki in narežemo na poljubne rezine.
Kinder bueno v kozarcu
Sestavine: prva plast: 200 ml kokosovega mleka, 1 banana, 1 žlička kakava v prahu, zdrobljeni lešniki; druga plast: 200 ml kokosovega mleka, 1 banana, 2 žlici kokosove moke, zdrobljeni lešniki
Priprava: V mešalnik damo vse sestavine, ki jih potrebujemo za pripravi prve plasti, razen lešnikov, in dobro premešamo, da nastane gosta krema. Kremo zlijemo v kozarec in potresemo z zdrobljenimi lešniki. Po enakem postopku pripravimo še drugo kremo. Kozarce shranimo za 15 minut v hladilnik.