Avtomat za sladoled, ki ga je iznašel prodajalec sladoleda in izumitelj, uporablja posebno tehniko za zamrzovanje alkohola, ki omogoča, da pivo, koktajle in žgane pijače spremeni v okusni sladoled.
Will Rogers iz ameriškega Illinoisa je najprej poskušal narediti sladoled z visoko vsebnostjo kofeina in okusom po espressu. "Ni šlo najbolje, potem pa je sodelavec rekel: 'Kaj če bi poskusili z alkoholom?'" In Willu se je prižgala pregovorna "lučka v možganih".
Začel je eksperimentirari z različnimi stabilizatorji, ki jih uporabljajo v industriji sladoleda in na koncu patentiral "NEA" gel. Ta čarobna izmišljotina omogoča, da alkohol zmrzne do skoraj čvrste substance. Seveda pa je izpopolnil tudi sladoledni avtomat in ga poimenoval "Below Zero" ("Pod ničlo").
Aparat lahko "popije" katerikoli napitek in ga kristalizira v sladoled. Pri tem pa ta zadrži okus pijače nespremenjen.
Če je napitek alkoholni, tudi količina alkohola v nastalem sladoledu ostane nespremenjena, kar pomeni, da se lahko od takega sladoleda v resnici napijete. Avtomat pivo spremeni v sladoled v okoli pol ure, medtem ko za žgane pijače potrebuje malo dlje. Več kot je alkohola, dlje je treba čakati.
"Moj najljubši kornet je vodka z limonado," pravi Rogers, "posebej v vročih dneh."
Zaenkrat prodaja samo sladolede, razmišlja pa o tem, da bi v prihodnosti začel prodajati tudi avtomate "Below Zero" pivovarnam in barom. Kot poroča britanski Metro, naj bi bila cena enega avtomata okoli 5.000 evrov.
Minister za zdravje opozarja: Pretirano uživanje alkohola škoduje zdravju!