S to preprosto sladico se boste prijetno ohladili po kosilu. Za vse skupaj pa potrebujete le nekaj sestavin in približno deset minut za pripravo. Fino pa je seveda, da mousse pripravite že pred kosilom.
Sestavine:
1 zavitek malin (lahko zmrznjenih)
2 žlici sladkorja
2 žlici pomarančnega likerja
170 g bele čokolade
2 kozarčka smetane za stepanje (približno 0,5 l)
Nekaj kapljic jedilne rdeče barve
V mikserju (blenderju) zmiksajte maline, da dobite enakomerno gosto zmes, ki jo pretisnite skozi cedilo, da izločite semena. Dodajte sladkor in liker ter mešajte, dokler se sladkor ne razstopi. Postavite v hladilnik.
Na nizkem ognju v loncu segrejte pol kozarčka smetane in dodajte belo čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi, zmes pa ne sme zavreti.
Dodajte žličko malinove omake in nekaj kapljic rdeče jedilne barve.
V drugi posodi stepite smetano in vanjo vmešajte čokoladno kremo.
Vse skupaj prelijte v servirne posodice in prelijte z malinovo omako
Po želji lahko po vrhu posujete zdrobljene kekse ali naribano belo čokolado in okrasite s svežimi malinami.
Za nekaj časa postavite v hladilnik, ni pa nujno.