Zanimivosti

Jabolčna marmelada z bezgovimi cvetovi

A. K.
7. 7. 2019, 12.00
Deli članek:

Pripravite slastno domačo marmelado in navdušite najdražje.

Revija Maja
Jabolčna marmelada z bezgovimi cvetovi

Jabolčna marmelada z bezgovimi cvetovi

Za 3 kg marmelade potrebujemo:
3 kg kiselkastih jabolk
300 g želirnega sladkorja
sok ene neškropljene limone
10 bezgovih socvetij
vodo

Priprava:
Jabolka olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča ter jih nastrgamo na strgalu ali zmeljemo v multipraktiku.
S škarjicami odrežemo posamezne bezgove cvetove od kobula, pri cvetovih ne smejo biti ostanki pecljev. Cvetov ne umivamo.

Želirni sladkor zavremo v velikem loncu v četrt litra vode. Dodamo jabolčno drozgo in med stalnim mešanjem kuhamo pol ure. Nato primešamo limonin sok in bezgove cvetove, odstavimo s štedilnika, damo takoj v kozarce in jih dobro zapremo.

Objavljeno v reviji Maja št. 13, 21. 6. 2019.