Zanimivosti

Bezgovo cvrtje za gurmane

A. K., Maja
6. 7. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno bezgovo cvrtje?

Revija Maja
Bezgovo cvrtje

Bezgovo cvrtje

Sestavine za 4 osebe:
12 kobulov bezgovega cvetja
100 g pšenične moke
100 g ržene moke
2 jajci
1/8 l mleka
1/8 l temnega piva
sol, maščoba (najbolje kuhano maslo)

Priprava:
Bezgovega cvetja ne splaknemo, ampak samo otresemo, da ohrani vso aromo. V plitvi ponvi segrejemo samo toliko maščobe, da cvetje lahko plava. 

Vse sestavine za testo dobro zmešamo. Potem primemo vsak kobul za pecelj, kobul namočimo v testo in spečemo v vroči maščobi.

Cvrtje položimo na kuhinjski prtiček, da se maščoba odcedi, potem ga potresemo z mletim sladkorjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.