Zanimivosti

Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem

A. K.
5. 7. 2019, 11.01
Deli članek:

Danes smo za vas pripravili prav poseben recept za bezgovo juho. Pozor! Med nosečnostjo ali dojenjem bezgovih pripravkov ne uporabljajte.

Revija Maja
Ledena juha iz bezgovih cvetov

Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem

Sestavine za 4 osebe:
300 g bezgovih jagod
4 škrobnate krompirje
1/2 porovega stebla
2 žlici surovega masla
1/2 l piščančje juhe
2,5 dcl sladke smetane
4 žlice kisle smetane
2 dcl šampanjca
sol, poper

Priprava:
Bezgove jagode dobro očistimo. Krompir olupimo in razrežemo na majhne kocke. Por očistimo, umijemo in sesekljamo. V loncu segrejemo surovo maslo, prepražimo kose porovega stebla, krompirja in bezgovih jagod ter prelijemo s piščančjo juho. Kuhamo približno 30 minut. Vmešamo smetano, na hitro povremo, takoj odstavimo s štedilnika in ohladimo. Ohlajeno juho zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho. Posolimo in popopramo ter postavimo v hladilnik. Preden juho serviramo, vmešamo še mrzlo smetano, dolijemo šampanjec, dobro premešamo in damo v hladnih krožnikih na mizo. Užitek bo popoln, če dekoriramo z bezgovimi jagodami.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 26, 26. 6. 2019.