Zanimivosti

Tako pripravljene skuše najbrž še niste jedli!

A. K., Maja
30. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

V vročih dneh nam teknejo lažje jedi zato danes pečemo skuše z mladim grahom. Izvolite recept.

Revija Maja
Pečene skuše z mladim grahom

Pečene skuše z mladim grahom

45 minut

Sestavine za 3 osebe:
200 g mladega graha v stroku
1 čebula
1 skuša (600 g)
sol, poper
125 g riža
300 g zamrznjenega graha
1 lonček kisle smetane

Priprava:

Mladi grah razpolovimo. Čebulo narežemo. Zavremo ¼ litra vode in ji dodamo čebulo.

Skušo osušimo, solimo in popramo ter položimo v pekač za narastke. Prelijemo jo z vodo, v kateri se je kuhala čebula, in pečemo skupaj s čebulo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Skuhamo riž po navodilih.

Ko je riba pečena, jo vzamemo iz pekača, precedimo čebulo in prihranimo sok. Dodamo mu ¼ litra vode in zavremo. V tej vodi pet minut kuhamo zamrznjen grah, po dveh minutah kuhe pa dodamo še mladi grah v strokih.

Dodamo kislo smetano, da se omaka zgosti. Postrežemo ribo, grah in riž.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.