Zanimivosti

Ribji file s pisanim rižem

A. K., Maja
29. 6. 2019, 16.01
Deli članek:

Ribe so zdravo, lahko prebavljivo živilo, ki poleg beljakovin vsebuje še nenasičene maščobne kisline (omega-3). Strokovnjaki za prehrano pravijo, da bi morali ribe uvrstiti na naš jedilnik vsaj dvakrat na teden.

Revija Maja
Ribji file s pisanim rižem

Ribji file s pisanim rižem

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 majhna konzerva koruze (odcejena teža naj bo 140 g)
4 mlade čebule
1 paradižnik
3 žlice olja
200 g riža za rižote
1 kocka za instantno zelenjavno juho
4 ribjih filejev (po 150 g)
sol, beli poper

Priprava:
Koruzo odcedimo. Mlado čebulo narežemo na obročke. Paradižnik narežemo na koščke.
V loncu segrejemo žlico olja, dodamo riž in ga popražimo. Dodamo instantno kocko za juho, zalijemo z vodo in kuhamo po navodilih.
Ribje fileje osušimo, solimo, popramo. Krompir olupimo in narežemo na rezine. Z njimi obložimo vrhnji del filejev. S kuhinjsko krpo jih pritisnemo na file.
Preostalo olje segrejemo v ponvi in spečemo ribe. Solimo. Zelenjavo dodamo kuhanemu rižu, začinimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.