Zanimivosti

Rezanci s popraženo zelenjavo za božansko kosilo

A. K., Maja
23. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Hitro in enostavno! Pripravite rezance s popraženo zelenjavo.

Revija Maja
Rezanci s popraženo zelenjavo.

Rezanci s popraženo zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:
4 korenčki
16 cvetov brokolija z dolgimi stebli
kokosovo olje
2-3 cm dolga rezina rdečega zelja
2 ducata šampinjonov
2 rdeči papriki
300 g rezancev soba
250 g špinače
3 žlice tahinija
sok 3 limon
3 žlice suhih mešanih zelišč
sol

Priprava:
Najprej olupimo korenček in ga narežemo na tanke rezine. Stebla brokolija narežemo na tri dolge dele. Rezine korenčka in brokolija stresemo v velik vok ali ponev z dvema žlicama kokosovega olja in pražimo na srednji do visoki temperaturi. 

Medtem ko se pražita, narežemo zelje na tanke trakove, gobe na četrtine, rdečo papriko na kockice. Vse dodamo korenčku in brokoliju.

Pristavimo vodo za rezance. Tik preden so rezanci pripravljeni, popečeni zelenjavi primešamo špinačo, tahini, limonin sok, zelišča in sol. Rezance odcedimo, vmešamo v zelenjavo ter postrežemo.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 14. 5. 2019.