Bučkini rezanci z avokadovim pestom
Sestavine za 4 osebe:
Za rezance:
4 bučke
2 ducata šampinjonov
olivno olje
Za avokadov pesto:
120 g brazilskih oreščkov
4 avokadi
4 žlice olivnega olja
velika pest svežih metinih listov
sok 4 limet
sol in poper
Priprava:
Za rezance
Najprej bučke s spiralnim rezalnikom narežemo v rezance. Odložimo na stran in se lotimo gob. Šampinjone narežemo na tanke rezine, jih pokapamo z olivnim oljem in okoli 5 minut rahlo pražimo v veliko ponvi, da se lepo zmehčajo.
Za avokadov pesto
Medtem ko se gobe pražijo, stresemo brazilske oreščke v multipraktik in ga zaženemo za minuto ali dve, da se povsem zmeljejo. Dodamo avokadovo meso, olivno olje, metine liste, limetin sok, ščep soli in popra ter znova premešamo.
Rezance in omako zmešamo hladne v skledi in nato dodamo gobam v ponvi ter nekaj minut segrevamo, da se jed pogreje in rezanci nekoliko zmehčajo.
Nasvet: Bučkini rezanci z avokadovim pestom so najboljši nadomestek za testenine, saj imajo prav takšno teksturo, le da so nekoliko lažji in polni vitaminov.