Zanimivosti

Za prste obliznit': bučkini rezanci z avokadovim pestom

A. K., Maja
22. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Rezanci so sestavina, ki jo lahko umestimo v vsako jed, ki jo na hitrico pripravimo med tednom.

Revija Maja
Bučkini rezanci z avokadovim testom

Bučkini rezanci z avokadovim pestom

Sestavine za 4 osebe:

Za rezance:
4 bučke
2 ducata šampinjonov
olivno olje

Za avokadov pesto:
120 g brazilskih oreščkov
4 avokadi
4 žlice olivnega olja
velika pest svežih metinih listov
sok 4 limet
sol in poper

Priprava:

Za rezance
Najprej bučke s spiralnim rezalnikom narežemo v rezance. Odložimo na stran in se lotimo gob. Šampinjone narežemo na tanke rezine, jih pokapamo z olivnim oljem in okoli 5 minut rahlo pražimo v veliko ponvi, da se lepo zmehčajo.

Za avokadov pesto
Medtem ko se gobe pražijo, stresemo brazilske oreščke v multipraktik in ga zaženemo za minuto ali dve, da se povsem zmeljejo. Dodamo avokadovo meso, olivno olje, metine liste, limetin sok, ščep soli in popra ter znova premešamo.

Rezance in omako zmešamo hladne v skledi in nato dodamo gobam v ponvi ter nekaj minut segrevamo, da se jed pogreje in rezanci nekoliko zmehčajo.

Nasvet: Bučkini rezanci z avokadovim pestom so najboljši nadomestek za testenine, saj imajo prav takšno teksturo, le da so nekoliko lažji in polni vitaminov.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki