Zanimivosti

Postrezite s slastnim ribjim zrezkom z bučkami

A. K., Maja
15. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Revija Maja
Ribji zrezek z bučkami.

Ribji zrezek z bučkami

30 minut

Sestavine za 4 osebe:

4 fileji bele ribe (po 150 g)
1 strok česna
2 žlici limoninega soka
sol, poper
4 vejice timijana
1 bučka
olivno olje

Priprava:

Ribji file osušimo. Česen sesekljamo in zmešamo z limoninim sokom. Ribo namažemo z marinado, solimo, popramo.

Bučko narežemo na tanke rezine. Vsak file ovijemo z bučkami, pod nje pa zataknemo po vejico timijana.

Fileje položimo na naoljeno alufolijo in na žaru pečemo od 3 do 4 minute.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.