Zanimivosti

Za prste obliznit': piščančje tortilje z arašidovo omako

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
14. 6. 2019, 11.01
Posodobljeno: 14. 6. 2019, 12.36
Deli članek:

Če je v shrambi paket tortilj, v hladilniku pa kakšen kos mesa in predvsem zelenjava, kot sta avokado in paradižnik, lahko hitro pripravimo okusen prigrizek. Za kosilo ali večerjo bo teknil tako gostom kot domačim, lahko pa postane celo uspešnica vašega naslednjega piknika.

Revija Zarja
Zvitki z arašidovo omako

Piščančje tortilje z arašidovo omako

Za 4 osebe

Priprava: 40 minut

Sestavine:

Za tortilje: 400 g piščančjega mesa, 1 žlica sojine omake, 2 žlički medu, mleta rdeča paprika, poper, sol, 1 žlica olja, 1 avokado, 1 rdeča paprika, 2 vejici peteršilja, 4 pšenične tortilje, 100 g naribanega sira čedar.

Za arašidovo omako: 100 g kremnega arašidovega masla, 2 žlici kokosovega mleka, 2 žlici sojine omake, 1 žlica čilijeve omake, 1 žlica limetinega soka, nastrgana lupina pol limete.  

Priprava: Meso narežemo na trakove, stresemo v skodelico, dodamo sojino omako in med ter dobro premešamo. Dodamo papriko v prahu, sol in poper ter nekaj časa mariniramo. Potem meso spečemo v ponvi, na olju. Avokado olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Peteršilj umijemo, osušimo in sesekljamo. Arašidovo maslo segrejemo, dodamo vse preostale sestavine za omako in premešamo do gladkega. Tortilje segrejemo na eni strani, obrnemo, potresemo s sirom in toliko časa segrevamo, da se sir stopi. Na vsako tortiljo položimo avokado, papriko in meso, dodamo po žlico omake in potresemo s peteršiljem. Tortilje zvijemo v zvitke, jih prevežemo z vrvico, in ponudimo s preostalo arašidovo omako.

Objavljeno v reviji Zarja št. 23, 4. 6. 2019.