Potrebujemo:
Za rdečo rulado:
- 1 skodelica univerzalne moke
- 2 žlici nesladkanega kakava
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/2 skodelice mleka
- 1 vaniljin sladkor
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- 110 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 veliko jajce, rahlo stepeno
- 1 žlica rdečega tekočega barvila za hrano
Za bel čokoladno-smetanov nadev:
- 230 g kremnega sira
- 150 g stopljene bele čokolade
- 60 g masla
- 40 g sladkorja v prahu
- 1,5 skodelice malin
Priprava:
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko, ki ga narahlo premažemo z maslom in na tanko potresemo z moko. V mešalniku stepimo maslo in mu, ko se zmehča, dodamo sladkor. Stepamo še približno 2 minuti, da dobimo čim bolj lahko in penasto mešanico. Dodamo jajce in med stepanjem na najnižji hitrosti še mešanico moke, kakava, pecilnega praška ter ščepca soli. Počasi dodajamo še mešanico mleka, vaniljinega sladkorja in kisa. Ko se naredi gladka zmes, dodamo rdečo barvo za hrano in jo počasi vmešamo z gumijasto lopatico. Zmes vlijemo na papir za peko v pekaču in pečemo približno 10 minut. Testo je pečeno, ko se ob pritisku na sredino lepo vrne v prvotni položaj. Vzamemo ga iz pečice in pekač pokrijemo s folijo, nato pa naj počiva vsaj 45 minut. Medtem pripravimo nadev. V mešalniku stepamo kremni sir, dokler ni povsem mehek, nato postopoma dodamo stopljeno belo čokolado. Ko nastane homogena mešanica, dodamo še maslo in sladkor v prahu in stepamo, dokler ne nastane gladka kremna mešanica. Ko je testo shlajeno, ga skupaj s papirjem prestavimo iz pekača na delovno površino. Z lopatko po testu enakomerno namažemo kremni nadev in po njem potresemo še sveže maline. Potem testo previdno zvijemo v rulado, zvitek ovijemo s folijo in ga za dobre pol ure postavimo v hladilnik. Preden serviramo, rulado potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z malinami.