Zanimivosti

Okus po morju! Burger z natrganim lososom

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
1. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Kako pripraviti slasten burger z lososom? Izveste v spodnjem prispevku.

Promocijsko gradivo
Burger z lososom

Burger z natrganim lososom 

Za 4 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 500 g lososa v fileju, morska sol, poper, 2 žlički olivnega olja, 4 žlice majoneze, 1 žlica grobozrnate gorčice, 4 bombetke, 150 g rukole, 2 žlički pikantne omake s čilijem, 1 limeta, 2 rdeči čebuli, 1 žlička masla, 4 jajca, 1 žlica naribanega svežega hrena.

Priprava: Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Lososov file splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo. Položimo ga na dno pekača, pokapljamo z žičko olja in v pečici pečemo 15 minut. Medtem zmešamo majonezo z gorčico. Bombetke razpolovimo in popečemo 2–3 minute v pečici. Obe polovički namažemo z mešanico majoneze in gorčice. Rukolo umijemo in osušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Limeti iztisnemo sok. Na spodnjo polovico bombetke položimo rukolo. Pečen losos vzamemo iz pečice in raznežimo z vilicami. Previdno ga začinimo z limetinim sokom in pekočo omako ter razdelimo med štiri bombetke. Obložimo še s čebulo in hrenom, na vrh položimo pečeno jajce in preostanek mešanice majoneze z gorčico. Pokrijemo z vrhnjo polovico bombetko in postrežemo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 21, 21. 5. 2019.